Fiu si tata - Moussa Nabati

Fiu si tata - Moussa Nabati
-6,8%
Preț: 41,00 RON
44,00 RON (-6,82%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9707-57-9
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 288
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Fiu si tata - Moussa Nabati

 
... in cartea de față, continui exact aceeași abordare, folosindu-mă de diverse mituri: depășirea, evitarea capcanei pe care o constituie aparența lucrurilor pentru a putea sesiza ideea principală, invizibilă. Am ales să dezvolt în mod deosebit istoria a trei cupluri tată-fiu celebre: Icar și Dedal, Oedip și Laios, Isaac și Abraham.
 
Poveștile lor sunt analizate și prezentate într-un mod vioi și simplu, lipsite de orice jargon sau de neologisme greu de înțeles. Ele sunt tratate asemenea unor mărturii clinice, ca și cum ar fi vorba despre niște persoane pe care le-am cunoscut și de care m-am ocupat în cadrul terapiei!
 
Icar era fiul lui Dedal, faimosul constructor al Labirintului. Închiși împreună în acest loc, cei doi încearcă să evadeze pe calea aerului, ca păsările, cu ajutorul unor aripi făcute din pene.
 
Pilot neîndemânatic, Icar urcă atât de sus în văzduh încât căldura soarelui topește ceara cu care îşi lipise aripile de umeri. Icar cade în mare și se îneacă. Povestea lui Laios și a lui Oedip este mai cunoscută publicului larg.
 
Fiul și-a ucis tatăl, regele Thebei, și s-a căsătorit cu Iocasta, mama lui, după ce a descifrat cu succes enigmele Sfinxului. Freud s-a inspirat din această tragedie relatată de Sofocle pentru a construi unul dintre fundamentele teoriei sale referitoare la funcționarea psihică, sau „complexul lui Oedip“, adică dorința inconștientă a copilului de a-l ucide pe părintele de același sex pentru a se uni cu celălalt părinte.
 
Cât despre Abraham, acesta a acceptat, la porunca lui Dumnezeu, să-l ofere ca jertfă pe fiul făcut cu Sara...
 
CUPRINS:
 
1. Fiecare la locul lui
2. Icar, fiul lui Dedal
3. Oedip, fiul lui Laios
4. Isaac, fiul lui Abraham
5. Restabilirea triunghiului

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0496 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.