Fluviul conștiinței - Oliver Sacks

Fluviul conștiinței - Oliver Sacks
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 196
Format: 13X20

DESCRIERE

Fluviul conștiinței - Oliver Sacks

 
... stim cu toții povestea canonică a lui Charles Darwin: tânărul de douăzeci și doi de ani care s-a urcat la bordul vasului Beagle, într-o călătorie până la capătul lumii; Darwin în Patagonia; Darwin în pampasul argentinian (reușind să prindă cu lasoul picioarele propriului său cal); Darwin în America de Sud, adunând oase de animale gigantice, dispărute; Darwin în Australia – încă religios –, surprins la prima întâlnire cu un cangur („cu siguranță trebuie să fi fost doi Creatori la lucru“).
 
Și, bineînțeles, Darwin în Galápagos, observând cum cintezele erau diferite pe fiecare insulă, începând să simtă o fractură seismică în înțelegerea felului în care evoluează lucrurile vii, care, un sfert de secol mai târziu, va rezulta în publicarea Originii speciilor.
 
Povestea culminează cu publicarea Originii, în noiembrie 1859, și are un fel de post-scriptum melancolic: o imagine a lui Darwin mai bătrân și suferind, în cei douăzeci și ceva de ani care-i mai rămân de trăit, făcându-și de lucru prin grădinile casei sale din Down, fără vreun plan sau țel anume, scriind poate câte o carte, două, dar cu cea mai mare parte a operei sale esențiale gata încheiată...
 
CUPRINS:
 
Darwin și semnificația florilor
Viteză
Conștiință: Viețile mentale ale plantelor și râmelor
Cealaltă cale: Freud ca neurolog
Imperfecțiunea memoriei
Greșeli de auz
Sinele creativ
O stare generală proastă
Fluviul conștiinței
Scotom: Uitare și ignorare în știință
Bibliografie
Indice 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0645 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.