Forma gustului - Laura Cosoi

Forma gustului - Laura Cosoi
Preț: 64,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 252
Format: 20X26
Categoria: Retete culinare

DESCRIERE

Forma Gustului- Retete din interior spre exterior (Laura Cosoi)

 

Corpul ne vorbeşte întotdeauna.
Dar cât de des îl ascultăm?
Cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am deprins în materie de alimentaţie a fost să-mi ascult organismul. Auzisem tot felul de teorii despre ce e bine să mănânci şi ce nu, unele erau chiar contradictorii: ce spunea un articol că ar fi bun altul susţinea că ar fi foarte nociv — şi tot aşa.

 

Trebuie să recunosc însă că spiritualitatea orientală, cu deosebire modul în care se raportează la alimentaţie, m-a influenţat. Asta deoarece regăsesc în ea elemente ale propriei noastre spiritualităţi. In mod cert, există o legătură între alimentaţie şi spiritualitate, iar aceasta nu este o teorie nouă.

 

Să ne amintim cum ne pregătim pentru marile sărbători creştine: ne abţinem de la a consuma proteine de origine animală ori produse procesate — alimente cu o vibraţie energetică joasă. De câte ori ţin post, observ cum nu numai corpul meu arată şi se simte altfel, dar şi emoţiile se schimbă şi parcă îmi este mai uşor să le menţin sub control.

 

De cele mai multe ori, fiecare dintre noi ştie ce îi face bine şi ce nu. Şi totuşi, ajungem fiecvent să alegem alimente nesănătoase. Emoţiile puternice, conflictele sufleteşti nerezolvate sunt, cel mai adesea, responsabile pentru acest fapt. Insă organismul nostru - un complex extrem de inteligent construit - ştie ce e benefic pentru noi şi ne transmite întotdeauna semnalele adecvate. Tot ce trebuie să facem este să învăţăm să-l ascultăm.

 

Ştiu că reprezintă o adevărată provocare, întrucât cei mai mulţi dintre noi sunt zi de zi ocupaţi până peste cap. în asemenea condiţii, tentaţia de a alege ce ne vine la mână, doar ca să ne potolim foamea, este foarte mare. în rândurile care urmează, doresc să vă ofer câteva ponturi referitoare la modul cum ne putem organiza pentru a ne hrăni sănătos. Adică, să ne putem oferi nouă înşine mâncare hrănitoare pentru corp şi binefăcătoare pentru minte şi suflet.


•    Transformaţi-vă bucătăria într-un spaţiu prietenos, dar totodată perfect funcţional. Aveţi grijă ca toate ustensilele importante pentru gătit să fie la îndemână.

 

•    Este foarte util să întocmim o listă cu produse de care vom avea întotdeauna nevoie. O putem organiza ţinând cont de mesele principale şi gustările de peste zi. E bine să lăsăm puţin spaţiu liber, pentru a putea adăuga ingredientele necesare în săptămâna respectivă. în felul acesta vom avea lista de cumpărături mereu gata.

 

•    Economisim foarte mult timp dacă ne gândim la meniul pentru o săptămână, în loc să ne întrebăm zi de zi ce mâncăm azi. La un moment dat, ni se va părea o corvoadă şi vom sfârşi prin a mânca orice, doar ca să nu ne mai batem capul.
 
•    în funcţie de cât de ocupaţi suntem sau de timpul pe care suntem dispuşi să-l petrecem în bucătărie, putem alege să preparăm feluri de mâncare mai elaborate sau mai simple. Eu fac şi din unele, şi din altele. Pentru zilele în care vreau să-mi răsfăţ familia, prepar ceva mai sofisticat. Pentru meniul unei zile obişnuite, aleg mâncăruri simple, rapide, însă acord o atenţie deosebită ingredientelor şi aspectului preparatelor.
 
•    Când gătesc, mă străduiesc să fiu concentrată doar asupra respectivei activităţi. Vă sfătuiesc să încercaţi acest lucru, pentru că schimbă radical..
 
DIN CUPRINS:
 
Introducere
INTRODUCERE SALATE

Salată cu edamame şi fenicul
Salată de creveţi cu avocado
Salată de dovleac cu „ginger tomatoes"
Salată de gulie cu tulpini de ţelină
Salată cu halloumi şi grepfrut
Salată de quinoa
Salată din mix de fasole
Salată de grâu cu ardei copţi
Salată cu legume şi hrişcă
Salată cu andive şi calamari
Salată mediteraneeană
Salată detoxifiantă „5 minute"
Salată de legume cu sos de rodii
Salată de crudităţi cu dressing de turmeric
Salată de caracatiţă
Salată cu ton şi ouă
Salată de vită
Salată cu paste, portocală şi sos teriyaki
Salată de sfeclă roşie cu ierburi şi brânză de capră
Salată cu urdă, piersici şi smochine crude

INTRODUCERE SUPE 
Supă-cremă de conopidă
Supă-cremă de mazăre cu mentă
Borş de sfeclă roşie
Gazpacho cu roşii galbene
Supă vegană cu cartofi dulci şi linte
Supă-cremă de cartofi mov - „Purple Soup“
Supă de spanac cu lapte de cocos şi dovlecel
Supă rece de iaurt (supă de vară)
Supă Tom Yum cu creveţi
Supă de salată verde 

INTRODUCERE FELURI PRINCIPALE 
Orez negru integral cu fructe de mare
Vrăbioară de mânzat „Aged Prussiana“
Creveţi în vin şi lămâie
Ton în crustă de seminţe de susan
Păstăi de fasole cu ciuperci
Lasagna ovo-lacto-vegetariană
Caracatiţă cu cartofi noi
 
................

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0566 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.