Frankissstein - Jeanette Winterson

Frankissstein - Jeanette Winterson
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-650-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 328
Format: 13X20

DESCRIERE

Frankissstein - Jeanette Winterson

 
Lacul Geneva, 1816
 
Realitatea se dizolvă în apă. Toate lucrurile din jur, stâncile, țărmul, copacii, bărcile de pe lac, îşi pierduseră conturul obişnuit şi se topeau în cenuşiul saturat al unei săptămâni întregi de ploaie. Până şi casa, care crezuserăm că e făcută din piatră, se unduia în negura groasă şi prin ceața aceea, uneori, apărea câte o uşă ori o fereastră, ca o imagine dintr-un vis.
 
Toate lucrurile solide se dizolvaseră în echivalentul lor apos. Hainele nu apucau să ni se usuce. Când intram în casă, şi trebuia să intrăm, fiindcă trebuia să ieşim, aduceam vremea înăuntru cu noi. Piele îngreunată de apă. Lână ce mirosea a oaie.
 
Pe lenjeria intimă am mucegai. În dimineața asta mi-a venit ideea să mă plimb goală. Ce rost au hainele murdare? Și ce rost au nasturii îmbrăcați, atât de umflați în butonierele lor că ieri a trebuit să-i tai ca să-mi pot da jos rochia?
 
În dimineața asta, patul meu era atât de ud de parcă aş fi transpirat toată noaptea. Ferestrele erau aburite de propria-mi răsuflare. În focul ce ardea în cămin, lemnul şuiera ca un vaiet al naturii. Te-am lăsat dormind şi am coborât fără zgomot scările alunecoase, cu tălpile ude. Goală.
 
Am deschis uşa principală a casei. Ploaia continua, egală şi indiferentă. Ploua întruna de şapte zile, nici mai repede, nici mai încet, nici mai intens şi nici mai domol. Pământul nu mai putea să înghită atâta apă şi, peste tot, terenul devenise spongios – pietrişul mustea de apă şi prin grădina îngrijită țâşniseră pârâuri, ce erodau solul şi-l preschimbaseră în băltoace negre şi mocirloase la poarta noastră.
 
Dar în dimineața asta am urcat dealul şi m-am dus în spatele casei, sperând la un respiro printr-o spărtură în nori, de unde aş putea vedea lacul ce se întindea la picioarele noastre...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0429 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.