Frica - Sa intelegem si sa acceptam nesiguranta vietii

Frica - Sa intelegem si sa acceptam nesiguranta vietii
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2016
Pagini: 192
Format: 13x20

DESCRIERE

Frica - Sa intelegem si sa acceptam nesiguranta vietii - Osho

 
Invataturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuti lideri spirituali ai secolului XX, rastoarna tiparele clasice de gandire, provocandu-ne la o permanenta punere sub semnul intrebarii a certitudinilor si la un proces de constientizare de sine.

Cartile din seria "OSHO” prezinta viziunea acestuia privind cele mai importante probleme pe care si le pun oamenii interesati de stiinta transformarii de sine si de o spiritualitate adaptata la provocarile cotidiene ale vietii contemporane.

"Bucuria este antidotul pentru frica. Frica apare daca nu te bucuri de viata. Daca te bucuri de viata, frica dispare. Asa ca incearca sa fii pozitiv si sa se bucuri mai mult, sa razi mai mult, sa canti si sa dansezi mai mult.” - OSHO
 
..............
 
  Atât de multe de făcut, atât de puţin timp

   Am devenit conştient de faptul că timpul îmi provoacă foarte multă anxietate. Te-am auzit spunând că conştiinţa timpului creează frustrare, dar mă întreb dacă există ceva în noi ce se poate numi teama de timp?

   Aceasta este singura teamă care există: teama de timp. Teama de moarte este tot o teamă de timp, pentru că moartea opreşte timpul. Nimeni nu se teme de moarte - cum te poţi teme de ceva ce nu ai cunoscut? Cum îţi poate fi frică de ceva absolut necunoscut, nefamiliar, străin? Frica nu poate exista decât în legătură cu ceva ce este cunoscut. Nu, atunci când spui "Mi-e frică de moarte", nu îţi este frică de moarte - fiindcă n-o cunoşti! Cine ştie? - moartea ar putea fi mai bună decât viaţa.

   Teama nu este de moarte, teama este de timp.

   în India, folosim acelaşi cuvânt pentru ambele. Kala înseamnă timp, dar kala înseamnă şi moarte. Avem un singur cuvânt şi pentru timp, şi pentru moarte. E semnificativ, cuvântul kala este semnificativ, foarte semnificativ, pentru că timpul este moarte, iar moartea nu este altceva decât timp.

   Trecerea timpului înseamnă trecerea vieţii. Apare teama, în Occident, teama este mult mai acută: a devenit aproape cronică. în Orient, teama aceasta nu este atât de mare, iar mptivul este acela că Orientul crede că viaţa continuă la infinit; moartea nu este sfârşitul; viaţa aceasta nu este singura viaţă; au fost mii şi mii de vieţi în trecut şi vor fi mii şi mii de vieţi în viitor. Nu e nici o grabă.
 
De aceea, Orientul este leneş: nu e nici o grabă! De aceea, în Orient nu există conştiinţa timpului - cineva spune, Voi veni la ora cinci fix", şi nu vine deloc.
 
Nu simte nici o responsabilitate faţă de timp, iar tu aştepţi şi aştepţi, şi persoana ajunge cu o întârziere de patru, cinci ore şi spune "Care e problema? Ei şi ce?"
 
 
CUPRINS:
 
 1. Să înţelegem frica ... 9
De unde vine frica? Unde se duce ea?... 15
îngropat de viu... 20
Atât de multe de făcut, atât de puţin timp... 27
înţelegerea e cheia... 34
Nesiguranţă divină... 39

   2. Speriat de moarte - explorarea rădăcinilor fricii ... 42
Realităţi: Estul şi Vestul... 59
Psihologic versus fizic... 73
Cunoscut versus necunoscut... 84
Frica de viaţă... 93

   3. Incertitudine şi necunoscut - misterul încrederii ... 99
De la cunoaştere la inocenţă... 103
încrederea în vocea interioară... 105
Mişcă-te aşa cum te face iubirea să te mişti... 111
Scufundarea în vid... 120
închisoarea lui "eu"... 126

   4. Alege să faci dragoste, nu să te temi - încrederea în sine şi în ceilalţi ... 134
Frica de intimitate... 138
Frica de tine însuţi... 144
Cealaltă latură a iubirii... 149

   5. Găsirea unei căi spre neînfricare - observaţii şi meditaţii ... 157
Nu mai fugi... 161
Preocupat de sine sau conştient de sine?... 162
Teama de a rămâne tăcut... 163
Când ceva te sperie, pătrunde în acel lucru... 165
Ai grijă la cele două extreme... 167
Nu te grăbi... 168
Nu face din curaj un ţel... 170
Teama de a expira... 172
Dacă simţi frică, accept-o... 175
Nimic de pierdut... 179
Bucuria este antidotul... 182

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0487 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.