Frumuseţea Medusei și alte chipuri mitologice - Sabina Colloredo

Frumuseţea Medusei și alte chipuri mitologice - Sabina Colloredo
Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3293-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 208
Format: 16x23

DESCRIERE

Frumuseţea Medusei și alte chipuri mitologice - Sabina Colloredo

 
... pe tatăl meu îl chema Phorcys. A fost pescar. Era o ființă monstruoasă, ce privea lumea cu cruzime cu un singur ochi (pe celălalt i-l mâncase un rechin – cel puțin așa povestea el, lăudându-se cu asta în fața prietenilor). Sunt aproape sigură că, în realitate, își pierduse ochiul acela într-una dintre numeroasele încăierări din taverna portului.
 
Acolo mergea să bea – până se amețea de tot – atunci când îi mergea rău la pescuit. Apoi venea acasă abia ținându-se pe picioare. De fiecare dată când îi vedeam figura masivă conturându-se în zare îmi sărea inima din piept, chiar dacă se întâmplase de atâtea ori, dar devenise insuportabil, așa că alergam îngrozită să mă ascund în coteț, împreună cu surorile mele.
 
Doar mama mea, Ceto, putea să-l calmeze. Dar ea nu era o femeie ca oricare, era o nimfă a mării și avea secretele ei. Îl întâmpina la poartă cu parfumul ei sărat, cu părul despletit, căzut pe spate, și îi șoptea zâmbind.
 
— Te-ai întors, dragul meu! Atunci el se bloca, deschizând pumnii încleștați, și se uita la ea cu un aer uluit.
 
— Drag... eu? se minuna el. Mama se îndrepta spre el unduindu-se, în timp ce picături mici de apă îi cădeau de pe corp, trasând o cărare scânteietoare.
 
— Vino în brațele mele! îl invita ea. Iar el, așa cum era, urât, murdar și mirosind a vin, mormăia și se arunca spre ea de ziceai că e un prădător. De fiecare dată tremuram de frică și credeam că o va devora ca o fiară.
 
În schimb, îi auzeam șușotind și râzând până noaptea târziu, le auzeam șoaptele pierzându-se în murmurul mareei. În acele momente, eu și surorile mele, Stheno și Euryale, nu mai existam pentru ei.
 
Putea să ne fie foame sau frig, dacă era iarnă, că nu le păsa. Existau doar ei doi și acea iubire a lor greu de înțeles. Monstrul Phorcys și nimfa. Nu știu pe care dintre ei îl uram mai mult. Îmi doream să se întâmple ceva în viața mea monotonă, orice care să mă ducă departe de acolo, de acei părinți care mă îngrozeau...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura pentru copii

30,40 RON
38,00 RON (-20%)
36,08 RON
38,38 RON (-5,99%)
Created in 0.0485 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.