Fundatia. Preludiul Fundatiei, volumul VI - Isaac Asimov

Fundatia. Preludiul Fundatiei, volumul VI - Isaac Asimov
-6%
Preț: 41,36 RON
44,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069000878
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 576
Format: 14X20
Categoria: Literatura SF

DESCRIERE

Fundatia. Preludiul Fundatiei, volumul VI - Isaac Asimov

 
... Seldon nu era nicidecum sigur că avea să dea ochii cu însuși Împăratul. În cel mai bun caz, urma să fie primit de o oficialitate din eşalonul al patrulea sau al cincilea, care avea să susţină că vorbeşte în numele Împăratului.
 
Câţi oameni îl văzuseră vreodată pe Împărat? În persoană, nu prin intermediul holoviziunii? Câţi îl văzuseră pe Împăratul în carne şi oase, tangibil, care nu părăsea niciodată domeniile imperiale, străbătute acum de Seldon?
 
Numărul era infim. Douăzeci şi cinci de milioane de lumi locuite, toate populate de câte cel puţin un miliard de fiinţe umane – şi, dintre aceste cvadrilioane, câte persoane îl avuseseră vreodată în faţa ochilor în carne şi oase? O mie? Dar îşi dorea cineva să‑l vadă?
 
Împăratul devenise un simplu simbol al Imperiului, ca şi Nava‑şi‑Soarele, numai că era mult mai puţin convingător şi mult mai puţin real. Nu el, ci soldaţii şi oficialităţile care mişunau pretutindeni reprezentau acum Imperiul, ajuns un balast împovărător pentru poporul său.
 
Aşa că, după ce escorta îl conduse într‑o încăpere de di‑ mensiuni modeste, dar luxos mobilată, unde un tânăr plăcut la înfăţişare stătea pe o margine de masă din nişa din faţa unei ferestre, cu un picior pe podea şi altul legănându‑i‑se în aer, Seldon se întrebă ce soi de persoană oficială îl putea privi cu atâta înţelegere şi prietenie...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0976 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.