Găsește puterea să mergi mai departe - Agnes Martin-Lugand

Găsește puterea să mergi mai departe - Agnes Martin-Lugand
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0959-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Găsește puterea să mergi mai departe - Agnes Martin-Lugand

 
... m-am strecurat singură în patul nostru, ultima dată pentru multă vreme de-acum încolo. îmi plăcea atmosfera acestor nopţi. Un amestec de nerăbdare şi de febrilitate. Surescitarea de a-l revedea.
 
Teama că el nu se va simţi în largul lui la întoarcere. O euforie copleşitoare. O dorinţă de a accelera timpul şi de a-l încetini deopotrivă, atât de agreabilă era această aşteptare după o lună de absenţă.
 
In penumbra dormitorului, auzeam cu claritate sporită toate zgomotele casei: cel mai slab trosnet din acoperiş, cântecul ploii, pasul cât de mic al unuia dintre copii ridicându-se din pat cu scuza că merge la toaletă, pe Monsieur, câinele nostru, dormind cu un ochi deschis şi mormăind în coşul lui, pe Mademoiselle, bătrâna noastră pisică, sărind de pe o mobilă pe alta. Şi ei îl aşteptau să se întoarcă.
 
Sufletele noastre, ale tuturor, erau întoarse spre el. Trebuia să fie pe drum deja. Se îndrepta spre căminul său, spre noi. Urmărisem aterizarea avionului în direct pe telefon. Nu mă sunase. Mereu îmi spunea că nu voia să rişte să mă trezească, în condiţiile în care peste câteva ore ajungea acasă.
 
Il amuza să creadă că eu puteam să dorm profund aşteptându-l să se întoarcă. Nu mă supăram, avea nevoie să petreacă puţin timp singur, doar cu el însuşi, ca să se pregătească să revină printre noi, ca să se regăsească, ca să-şi reia viaţa de soţ şi de tată.

Nu că ar fi uitat de noi în cursul călătoriei, dar stabilea o legătură cu cel care fusese înainte să aibă o familie, pe vremea când nu avea nici soţie, nici copii.
Aţipeam în reprize de câteva minute. Când deschideam ochii, mă uitam la ceas, întrebându-mă dacă drumul de la aeroport până aici decurgea bine, îngri-jorându-mă că e prea obosit, că ar putea adormi la volan.
 
Apoi am fost trezită de scheunatul lui Monsieur şi de încercările stăpânului său de a-l face să tacă. Deşi toate luminile erau stinse, am avut sentimentul că soarele pătrundea iar în casă şi că ploaia încetase. M-am abţinut să sar din pat şi să cobor valvârtej scările ca să mă arunc în braţele lui. E aşa de bine să aştepţi, să laşi să crească dorinţa de a sta unul lângă altul după atâtea zile de despărţire! Am pus uşor un picior pe parchet, apoi...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0542 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.