Gata cu fricile! 21 de zile ca sa vindeci copilul interior - Marie-France Ballet de Coquereaumont

Gata cu fricile! 21 de zile ca sa vindeci copilul interior - Marie-France Ballet de Coquereaumont
-20%
Preț: 28,80 RON
36,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-683-948-8
Anul publicării: 2020
Pagini: 208
Format: 15x19
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Gata cu fricile! 21 de zile ca sa vindeci copilul interior - Marie-France Ballet de Coquereaumont

 
Frica, un talisman care protejează viaţa
Frica este o emoţie simţită în faţa unui pericol real sau imaginar. Această emoţie este universală şi există în toate fiinţele vii. Nu aceiaşi lucru se poate spune despre alte emoţii, precum fericirea sau tristeţea. Funcţia sa primară vizează protecţia. Frica sănătoasă este talismanul care protejează viaţa.
Psihologul Marc Spund subliniază că frica „este pentru spirit ceea ce este durerea pentru corp". Corpul ocupă un loc central în procesul emoţional. Avalanşa emoţională declanşată de un stimul generează reacţiile fiziologie (transpiraţie, tremurat etc.) şt stări de „îngheţare", de fugă sau de atac. Acestea sunt schimbări corporale care ne informează despre prezenţa emoţiei. Pasagerul avionului presimte, prin semnalele corpului său, că ceva nu este în regulă. Altfel spus, acestea sunt simp-tomele emoţionale care servesc drept reper pentru evaluarea nivelului de pericol.

Simptomul nu spune adevărul
Simptomul este real, însă nu redă adevărul. în metafora „Există un pilot în avion?", pasagerul este convins că se află în pericol. Corpul pare să îl informeze că frica îi este justificată. Simţurile îi spun că pilotul este absent Cu toate acestea, nu este aşa.
Necesară pentru supravieţuire, frica este omniprezentă. Ea aşteaptă doar o ocazie de a ieşi la suprafaţă. în plus, instinctul de supravieţuire rămâne sensibil la anumite situaţii. Astfel, pentru el, zborul nu este ceva natural, în avion, multe persoane sunt foarte vigilente fără să-şi dea seama.
Atunci când pasagerul priveşte interiorul cabinei, frica lui inconştientă este deja activată. Ea îi deformează vederea şi percepţia asupra realului. Convins că este în pericol, el devine surd şi orb la tot ceea ce îl înconjoară. Nu înţelege atunci când însoţitoarea îi spune: „Comandantul lipseşte pentru câteva secunde. Aţi putut să vorbiţi cu copilotul care se află în cabină?" La aceste cuvinte, ar fi putut să-şi înţeleagă greşeala...
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri    
Introducere   
Procesul de pregătire   

PRIMA PARTE
Frica şi simpîomele ei   
Ziua 1 Există un pilot în avion?     
Ziua 2 Corpul fricii     
Ziua 3 Câmpul tuturor posibilităţilor   

PARTEA A DOUA
Frica şi transele ei     
Ziua 4 A trăi în viitor    
Ziua 5 A trăi în trecut   
Ziua 6 Vocile fricii   

PARTEA A TREIA
Fricile copilăriei      
Ziua 7 Copilul şi frica     
Ziua 8 Monştrii din dulap    
Ziua 9 îmblânzirea umbrei    

PARTEA A PATRA
Fricile relaţionale         
Ziua 10 Frica şi violenţa
 
.........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0460 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.