Gata cu mâncatul impulsiv - Christopher G. Fairburn

Gata cu mâncatul impulsiv - Christopher G. Fairburn
-10%
Preț: 45,00 RON
50,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0955-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 304
Format: 13X20

DESCRIERE

Gata cu mâncatul impulsiv - Christopher G. Fairburn

 
Cum arată episoadele de mâncat impulsiv
Există diferențe simțitoare între oameni în ceea ce priveș‑te frecvența mâncatului impulsiv și ce alimente mănâncă. Este, așadar, dificil de definit mâncatul impulsiv tipic în acești termeni.
 
Frecvența și durata
Pentru a primi diagnosticul de bulimia nervosa sau de hiperfagie, două dintre cele trei tulburări principale ali‑mentare recunoscute la adulți (vezi capitolul 2), mâncatul impulsiv al unei persoane trebuie să se întâmple, în medie, cel puțin o dată pe săptămână. Acest prag este arbitrar și s‑a schimbat de‑a lungul anilor.
 
Este criticat întrucât presupune că oamenii care mănâncă impulsiv mai puțin frecvent sau care fac asta intermitent sunt mai puțin afectați, când, în realitate, lucrurile nu stau așa. În consecință, medicii adesea ignoră acest tip de praguri atunci când stabilesc un diagnostic. ceea ce contează este dacă persoana are episoade de mâncat impulsiv în mod regulat și dacă mâncatul impulsiv îi afectează sănătatea fizică sau calitatea vieții. semnificația frecvenței mâncatului impulsiv este, de asemenea, derutantă.
 
Dacă mănânci impulsiv „doar din când în când“, înseamnă că nu există motive de îngrijorare? când devine mâncatul impulsiv o problemă? sunt numerele – cât de des mănânci impulsiv, pentru cât timp, la ce distanță în timp – cele care determină cât de serioasă este problema? sau ar trebui să te iei după cât de mult îți afectează viața mâncatul impulsiv?
 
Așa cum am menționat mai sus, în practică, medicii sunt preocupați de afecțiune – gradul în care mâncatul impulsiv dăunează sănătății și calității vieții. cât durează episoadele de mâncat impulsiv? acest lucru depinde de o varietate de factori, dintre care unul deosebit de important este dacă persoana intenționează să vomite după aceea.
 
Datele de la pacienții noștri din Oxford indică faptul că, în rândul celor care vomită, mâncatul impulsiv durează, în medie, aproximativ o oră, pe când, în rândul celor care nu vomită, durează aproape de două ori mai mult.
 
Acest lucru e cauzat aproape cu certitudine de faptul că aceia care vomită simt presiunea de a încheia mâncatul impulsiv cât mai repede cu putință, astfel încât să poată regurgita alimentele și să minimizeze în acest mod cantitatea absorbită...
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Diete si regimuri alimentare

Created in 0.0588 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.