Generatia APP. Cum navigheaza tinerii prin universul digital al identitatii, intimitatii si imaginatiei

Generatia APP. Cum navigheaza tinerii prin universul digital al identitatii, intimitatii si imaginatiei
Preț: 28,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 254
Format: 16x23
Categoria: Stiinte sociale

DESCRIERE

Generatia APP. Cum navigheaza tinerii prin universul digital al identitatii, intimitatii si imaginatiei - Howard Gardner, Katie Davis

 
Cartea profesorului de psihologia cognitiei si educatiei de la Universitatea Harvard, Howard Gardner, si a mult mai tinerei sale doctorande, Katie Davis, prezinta profund, nuantat si sprijinit de investigatii pe teren bine concepute, impactul folosirii permanente a media digitale asupra formarii identitatii, a trairii intimitatii si a dezvoltarii imaginatiei (ceea ce autorii numesc ”cei trei I”) tinerei generatii de astazi, pe care autorii o numesc ”generatia app” (”app” fiind prescurtarea uzuala a termenului ”application”, adica ”aplicatie”).
 
Autorii ajung la concluzia ca exista doua feluri de aplicatii si de moduri de a le folosi: aplicatii inspiratoare  si aplicatii care produc dependenta.


Dupa ce analizeaza pe larg conceptul de ”generatie” din trei perspective – biologica, culturala si tehnologica – autorii dedica cate un capitol pentru fiecare dintre cei ”trei I” si prezinta impactul major asupra acestor trei dimensiuni ale formarii personalitatii la tineri. Astfel, folosirea permanenta a retelelor de socializare si comunicarea online schimba modul cum isi definesc tinerii propria identitate; de asemenea, comunicarea intermediata de tehnologie (care tinde sa fie mai raspindita decat cea directa) duce la o modificare a manierei de exprimare, in sensul unei vulgarizari a acesteia; iar imaginatia si creativitatea, cel putin in expresia lor scrisa, se retrang atat in continut, cat si in expresie. Cu toate acestea, autorii incheie intr-o nota optimista (”Aplicatii pentru o lume mai buna”): dupa opinia lor, noile tehnologii digitale, folosite cum trebuie, sunt o sansa pentru dezvoltari nebanuite:


”Ca indivizi, ca grupuri si culturi, tinerii vor decide (...) sa exploreze parcursuri proprii, sa-si dezvolte identitatea, sa acceada la forme profunde de relationare si sa deschida directii creatoare care nu au fost anticipate niciodata.”


Cartea se incheie cu un capitol de concluzii si o anexa metodologica, din care cititorul afla modul cum au fost concepute investigatiile si cum au fost interpretate rezultatele. O bibliografie bogata completeaza acest volum, care aduce o noua perspectiva asupra unei teme foarte actuale.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0467 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.