Ghid de design interior - Frida Ramstedt

Ghid de design interior - Frida Ramstedt
Preț: 79,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-406-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 240
Format: 19x25
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Ghid de design interior - Frida Ramstedt

 
Mobilează după cum vrei să trăieşti, nu după cum vrei să fii văzut
Deşi noi, oamenii, suntem unici, ni se întâmplă surprinzător de frecvent să alegem pentru casele noastre acelaşi gen de mobilier de bază. Iar asta nu are niciun sens. Felul în care dorim să ne folosim casele este cel care ar trebui să determine modul în care le vom decora.
 
Până într-un punct, planul casei şi mobila aleasă vor influenţa ce fel de viaţă vom duce acolo. Probabil că aceia care petrec mult timp cu prietenii vor avea nevoie în living de o canapea mare, cu multe locuri, iar cei care preferă să se relaxeze cu o carte în timpul liber poate că ar trebui să-şi cheltuie banii pe un fotoliu confortabil, pentru citit.
 
Dacă ai o personalitate extravertită şi te încarci cu energie socializând, probabil că te vei simţi mai bine într-un spaţiu deschis, în timp ce, dacă preferi să te retragi departe de alţii pentru a-ţi încărca bateriile, s-ar putea să apreciezi camerele prevăzute cu uşi, în care te poţi refugia la nevoie.

Cum îţi poţi optimiza locuinţa pe baza personalităţii şi cum doreşti să trăieşti în ea? Analizând cum te simţi cel mai bine şi în ce fel te poţi asigura că reuşeşti să faci asta cât mai des.

Câteva exemple:

-    Eşti o persoană sociabilă şi extravertită? Optimizează-ţi casa în consecinţă. Investeşte într-o masă mare şi asigură-te că ai mai multe scaune şi mai multe locuri pe canapea decât membri ai familiei. Astfel, când vei avea oaspeţi, nu veţi sta înghesuiţi.

-    Eşti o persoană mai degrabă introvertită, care petrece mult timp bucurându-se de hobby-uri, în detrimentul socializării? Amenajează-ţi casa după bunul plac. Nu aloca spaţiu inutil pentru o canapea masivă, care poate primi mulţi oaspeţi, sau pentru o masă mare, dacă ştii că nu le vei folosi niciodată.
 
-    Eşti o persoană stresată? Optimizează-ţi locuinţa pentru odihnă şi relaxare. Creează în living un punct central, care să-ţi dea senzaţia de linişte şi pace, cum ar fi un şemineu sau un tablou care inspiră calm. Plasează în casă locuri de relaxare în care să poţi citi o carte, să poţi asculta muzică sau să te poţi odihni. Asigură-te că sunt uşor accesibile şi bine definite.

-    Te uiţi prea mult la ecrane? Mobilează-ţi livingul astfel încât să încurajezi socializarea şi conversaţia. De exemplu, în loc să întorci toată mobila spre televizor, plasează în mijlocul livingului două canapele, una în faţa celeilalte, sau pune câteva fotolii în jurul unei măsuţe.

-    Ai o sensibilitate ridicată la zgomot? Fă-l să dispară. Alege ventilatoare, maşini de spălat vase şi alte dispozitive silenţioase. Ia în calcul acustica şi alege piese de mobilier care să atenueze ecoul şi zgomotul paşilor.

-    Te deranjează dezordinea? Redu acest efect vizual neplăcut. Asigură-te că există un sistem de depozitare închis, care te ajută să îndepărtezi şi să ascunzi obiectele mici...
 
CUPRINS:
 
LUMINA
106    Fără lumină n-ai cum să te simţi confortabil
108    Regula 5-7
109    Umbre neplăcute
110    Lumină indirectă sau difuză
112    Dimensiuni direcţionale echilibrate
115    Iluminatul pe hol
116    Diferenţe de nivel în cameră
117    Lumina naturală
118    Ghid de analiză spaţială a culorii şi luminii
119    Trucuri cu lumina
 

TRUCURI DE STIL
122   Reţeta „ultimelor retuşuri"
124   Creează compoziţii
128   Agaţă tablouri
139   Decorează ferestrele
152   Ocupă-te şi de acustică
155   Provocări
160   Decorează rafturile de cărţi
164   Canapele, ansambluri de relaxare şi măsuţe de cafea
176    Arte marţiale decorative
177    Trucuri pentru pat
180   Decorează cu plante
184   Covoare şi dimensiuni
191   Mai mute tipuri de vaze
193   Intimitate
195   De-a v-aţi ascunselea cu tehnologia
196   Innoieşte bucătăria şi baia fără să renovezi
199   Renovări cu şi pentru copii

 

............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0530 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.