Ghid spiritual pentru copii, parinti, barbati si femei

Ghid spiritual pentru copii, parinti, barbati si femei
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9029-09-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 255
Format: 13x20

DESCRIERE

Ghid spiritual pentru copii, parinti, barbati si femei. Legatura dintre ganduri, sentimente si boli - Luule Viilma

 
SPERANŢA
CONCENTRAŢI-VĂ ca să simţiţi cum acţionează SPERANTA naivă.
 
PENTRU ACEASTA ACORDAŢI-VĂ TIMP. Incepeţi să repetaţi în gând: „Speranţă. Speranţă. Speranţă. Speranţa că voi reuşi".
 
Aţi simţit o stare mai proastă? în ce loc? Eu, de exemplu, când scriu aceste rânduri, îmi simt capul mai greu deşi m-am ocupat multă vreme de eliberarea speranţei. Slavă Domnului, durerile de cap mi-au dispărut.
 
AŞTEPTARE + SPERANŢĂ + VIS + nemulţumire = DURERE DE CAP PROVOCATĂ DE ÎNCORDARE.
AŞTEPTARE + SPERANŢĂ +VIS + ASPIRAŢIE + insatisfacţie = MIGRENĂ.

Exemplu din viaţa mea
 
De multă vreme simţeam o presiune în cap, ceafa şi umerii mi-i simţeam încordaţi, însă puneam totul pe seama computerului. Raţiunea îmi spunea că nu este chiar aşa, că s-ar putea să fie altceva, dar nu mă gândeam că eu aş fi de vină. Lucram la o carte şi am început să fac pauze mai dese.
 
Mă depărtam de computer, îmi întindeam coloana, îmi roteam capul, îmi masam ceafa, făceam câteva mişcări de gimnastică pentru zona umerilor. Imi era puţin mai bine, dar nu pentru multă vreme. Imi erau mai folositoare unele mişcări ale corpului pe care le învăţasem de la câinele meu: când mă sculam de pe scaun îmi scuturam tot corpul.
 
Când presiunea din cap s-a transformat în durere de cap, m-am mutat într-o altă cameră şi am continuat să lucrez la carte. Doar nu eşti obligată să lucrezi pe computer, mi-am zis eu. Se poate şi ca pe vremuri — cu creionul pe hârtie.
Speram să îmi fie mai bine.

Şi cum nu se întâmpla acest lucru, am tras concluzia că trebuie să mă opresc. Se vede treaba că viaţa îmi trimitea un semn: nu te mai ocupa de aşa ceva. Poate că au dreptate criticii mei când spun că prea o lălăi, că spun mereu aceleaşi lucruri.
 
Eu una înţeleg că lumea nu sesizează diferenţele, că eu fac mereu precizări anume pentru ei deoarece simt că încă nu sunt pregătiţi. Fiecare carte nouă este mai complexă decât cea anterioară. Numai că, în zilele noastre, numărul celor care doresc să aprofundeze fineţurile pentru a se ajuta singuri este din ce în ce mai mic. Poţi să meditezi şi singur, la ce îţi trebuie un manual?!

Mult timp nu m-am mai atins de manuscris.
Mi-am scos din cap ideea de scris şi am început să trăiesc ca un om obişnuit. Mă bucuram de treburile mele cotidiene, citeam, mă uitam la televizor, mă ocupam de mine — spiritual şi corporal. Aşteptam, speram şi credeam că cu timpul totul se va aranja. Dar nu aici era buba. Timpul în sine nu te ajută cu nimic. O problemă nerezolvată aşa şi rămâne.
 
M-am apucat din nou de lucru. Dar, imediat ce am început să mă gândesc cum să le vorbesc cititorilor despre noile mele descoperiri în domeniul studierii stresurilor, fără să le înşel speranţele, am simţit o uşoară durere la rădăcina nasului.
 
A fost de-ajuns să mă gândesc o clipă că lumea care aşteaptă cărţile mele şi-a pus speranţele în mine, iar eu nu mă descurc cu problemele mele, că am şi simţit cum începe să mi se încordeze toată ceafa...
 
 
CUPRINS:
 
CUVÂNT ÎNAINTE

SENSUL GÂNDIRII  
INDREPTAREA GREŞELILOR DEJA ÎNDREPTATE 
EVOLUŢIE PRIN ÎNCERCĂRI  
FIINŢA UMANĂ CA O PLANTĂ   
TRAGISMUL EXEMPLARITĂŢII      
ACEASTĂ LUME A COPIILOR ATÂT DE IMPORTANTĂ   
DESPRE ÎMPĂRĂŢIA DORINŢELOR    
AŞTEPTAREA 
SPERANŢA         
GÂNDUL CARE CREEAZĂ ŞI GÂNDUL CARE NĂRUIE            
NICI SĂ VISEZI NU SE MAI POATE?   
VIS, DOR, ÎNCREDERE COPILĂREASCĂ   
TRĂIND ÎN AŞTEPTAREA UNEI MINUNI   
URMĂRILE FIZICE ALE CONTINUĂRII UNUI LUCRU FĂRĂ ROST    
MUŞCHI SUNT PESTE TOT   
SINGURUL PRIETEN DEVOTAT
LIBERTATE CU ORICE PREŢ  
EXERCIŢII DE RESPIRAŢIE         
DESPRE AUTOAMAGIRE   
SENSUL TRĂIRII
FORŢA DE ACŢIUNE       
PE TALERUL BALANTEI SE AFLA VALORILE SPIRITUALE  
VIATA CONCEPUTĂ ÎN URMA UNUI VIOL

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0615 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.