Glasul sângelui - Robert Galbraith

Glasul sângelui - Robert Galbraith
Preț: 85,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1097-1
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 816
Format: 15x23

DESCRIERE

Glasul sângelui - Robert Galbraith

 
Astfel era acela de care am a povesti
Artegall, credincios erou al dreptăţii...
 
Edmund Spencer, The Faerie Queene
 
—    Tu eşti din Cornwall, get-beget, spuse Dave Polworth iritat. „Strike" nici măcar nu e numele tău adevărat. De drept eşti un Nancarrow. Acum doar nu vrei să-mi spui că te consideri englez?
 
Victory Inn era atât de aglomerat în această seară caldă de august încât clienţii, se revărsaseră afară, pe treptele late de piatră care coborau spre golf. Polworth şi Strike stăteau la o masă din colţ şi sărbătoreau cu câteva halbe ziua de naştere a lui Polworth care împlinea 39 de ani. De 20 de minute discutau despre naţionalismul local şi deja lui Strike i se părea prea mult.
 
—    Dacă mă consider englez? medită el cu voce tare. Nu, aş spune mai degrabă britanic.
 
—    Du-te dracu', spuse Polworth, care se înfuria uşor. Nu te cred. Vrei doar să mă enervezi.
 
Cei doi prieteni erau complet diferiţi din punct de vedere fizic. Polworth era scund şi uscăţiv ca un jocheu, îmbătrânit şi ridat înainte de vreme, iar prin părul rar i se vedea pielea arsă de soare a capului.
 
Avea un tricou boţit, de parcă l-ar fi cules de pe podea sau de prin coşul de rufe murdare, iar blugii lui erau franjuri. Pe antebraţul stâng îşi tatuase crucea albă pe fond negru a Sfântului Piran1; pe mâna dreaptă avea o cicatrice adâncă, amintire dintr-o întâlnire de gradul trei cu un rechin.
 
Prietenul său, Strike, semăna cu un boxer ieşit din formă, ceea ce de fapt şi era; era un bărbat masiv, cu câţiva centimetri buni peste 1, 80 m, cu un nas uşor strâmb şi părul întunecat, bogat şi cârlionţat. Nu se vedea niciun tatuaj şi, în ciuda umbrei permanente a unei bărbi dese, avea acel aer îngrijit şi apretat al unui fost poliţist sau militar.
 
—    Te-ai născut aici, nu se lăsă Polworth. Aşa că eşti din Cornwall. — Problema e că, după criteriul ăsta, tu eşti din Birmingham.

—    Ia mai du-te dracu'! îl repezi din nou Polworth, băşicat de-a binelea. Sunt aici de când aveam două luni, iar maică-mea se trage din familia Trevelyan. E vorba de identitate — despre ce simţi aici.

Polworth se bătu cu pumnul în piept, deasupra inimii.

—    Familia maică-mii e în Cornwall de secole... continuă el.

—    Mda, mă rog, sângele şi pământul nu m-au...

—- Ai auzit de ultimul sondaj pe care l-au făcut? îl întrerupse Polworth. La întrebarea „De unde proveniţi?", jumătate — jumătate — au bifat „din Cornwall", în loc de „din Anglia". E o creştere enormă.

—    Super, spuse Strike. Şi ce-o să urmeze? Variante de răspuns cu dumno-nii şi romanii?

—    Mai fă tu dracului pe deşteptul mult timp, spuse Polworth, să vezi ce mult o să te ajute. Ai stat prea mult la Londra, băiete... Nu e nimic în neregulă să fii mândru de locul din care te tragi.
 
Nu e nimic în neregulă cu comunităţile care vor să ia înapoi puţină putere de la Westminster. Anul viitor scoţienii o să fie primii. Stai să vezi. Când o să obţină ei independenţa, ăsta o să fie semnalul. Popoarele celtice din toată ţara o să acţioneze. Mai vrei una? adăugă Polworth arătând spre halba goală a lui Strike.

Strike venise la crâşmă, tânjind după un moment de răgaz, departe de tensiuni şi de griji, nu ca să asculte tirade despre politica din Cornwall. Devotamentul lui Polworth faţă de Mebyon Kernow, partidul naţionalist în care se înscrisese la 16 ani, părea să fi pus şi mai multă stăpânire pe el în anul care trecuse de când nu se mai văzuseră.
 
De obicei, Dave îl făcea pe Strike să râdă ca nimeni altul, dar nu-i plăcea să se glumească pe seama 'independenţei Cornwall-ului, subiect care pe Strike îl pasiona la fel de tare ca decoraţiunile interioare sau să caşte gura la trenuri...
 

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0488 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.