Goblinii - Philip Reeve

Goblinii - Philip Reeve
-6%
Preț: 35,72 RON
38,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8284-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 304
Format: 13x20

DESCRIERE

Goblinii - Philip Reeve

 
... la început, totul a mers strună. Goblinii pe care Knobbler îi lăsase acasă erau cu toţii în vârful turnului, ocupaţi să scotocească de zor printre lucrurile celor care plecaseră la luptă. Nu era nici unul în partea de mijloc a turnului în timp ce Skarper se grăbea să urce scările de la încăperea cu hârtie de fund către incubatorul lui Breslaw.
 
Ajuns în faţa lui, îl auzi pe bătrân respirând încet şi greu, iar când se aplecă şi se uită prin una dintre găurile din uşă (pentru că era foarte veche şi plină de cari), îl văzu pe Breslaw dormind în culcuşul lui făcut din vechi tapiserii şi aflat în colţul opus, cu un burduf gol de vin lângă el, pe podea.
 
Uşurel, Skarper ridică zăvorul şi se strecură înăuntru. Se duse la culcuşul lui Breslaw şi se întinse peste maestrul adormit al ouălor de piatră ca să înlăture o piatră din peretele din spatele lui. Aceasta scoase un mic scrâşnet când o trase afară, iar Breslaw se foi şi mormăi: „Ei, ce-i asta?“, apoi se cufundă din nou, bolborosind, în visele lui.
 
în spatele pietrei scoase de la locul ei scânteia comoara lui secretă: un vechi inel de aur, câteva nestemate desprinse de pe mânerele săbiilor şi argintul moale furat şi adunat într-o bilă diformă, strălucind slab. Skarper o luă. Era cât un ou de raţă, surprinzător de grea şi călduţă la atingere. „Sper să pot râcâi un picuţ, cât să ard şi să văd scrisul secret", îşi zise el. „Iar restul am să-l păstrez pentru minei' Ar fi fost un început bun pentru noua sa comoară.

O puse în buzunar şi aşeză cu grijă piatra la loc. Răsuflă uşurat şi se întoarse să pornească spre uşă, dar atinse cu coada una dintre bâtele folosite la antrenament, sprijinite una lângă alta de peretele incubatorului. Aceasta căzu şi o lovi pe cea de alături, iar aceasta din urmă lovi o veche halebardă, care, la rându-i, se răsturnă peste o secure de luptă tocită şi întregul şir de arme căzu zdrăngănind.
 
Ultimul de pe rând era un trident, care lovi în cădere castronul de mâncare al lui Breslaw, aflat pe o etajeră înaltă. Bolul căzu şi Sharper sări în faţă şi-l prinse chiar înainte să atingă podeaua, dar etajera fusese şi ea lovită; se desprinse într-o parte de pe perete şi o cascadă de coji de ouă de piatră vechi căzu cu zgomot, lovindu-l pe Sharper ca nişte mici pumni de piatră şi dansând pe scândurile mâncate de cari din jurul lui...
 
CUPRINS:
 
Turnul Negru    9
Movilele cu hârtie de fund    19
Prea deştept pentru binele lui    25
O aterizare neplăcută    33
în pădure    40
Podul    46
Henwyn    52
Brânzarul din Adherak      61
La Poarta de Miazăzi    80
Prinţesa..    87
Problema cu goblinii    102
Cursa printre ruine    112
Şase stele în săculeţul de miere    125
Harta lui Stenoryon    137
Un hoţ în noapte    147
Răpită    162
în Mlaştina Natterdon    168
Dragonul de apă    181
întunecatul drum în jos    199
Luminosul drum în sus    211
Tăcutele încăperi    223
Războinicii din Oase de Dragon    231
Un tron de piatră    240
Lordul Lych    252
Problema cu magia    265
Totul se prăbuşeşte    282
Până la adânci bătrâneţi    292
Mulţumiri    301
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0461 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.