Gradina cu lavanda - Lucinda Riley

Gradina cu lavanda - Lucinda Riley
Preț: 44,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-33-4680-4
Anul publicării: 2020
Pagini: 464
Format: 14X20

DESCRIERE

Gradina cu lavanda - Lucinda Riley
 
... Emilie a ieşit din bucătărie cu cafeaua cu lapte şi croasantul; a mers în curtea plină de levănţică din spatele casei. Castelul era orientat cu faţa către sud, astfel că locul acela era cel mai nimerit ca să te bucuri de razele soarelui matinal. Ziua de primăvară era frumoasă şi înmiresmată, îndeajuns de călduţă ca Emilie să poată purta doar un tricou.

Cu patruzeci şi opt de ore în urmă, la Paris, la înmormântarea mamei ei, plouase cu găleata de la un capăt la celălalt al ceremoniei. La praznicul de după - ţinut la Ritz, aşa cum ceruse Valerie -Emilie a primit condoleanţe de la crema protipendadei. Femeile, cele mai multe dintre ele de-o seamă cu Valerie, erau îmbrăcate în negru şi-i aminteau lui Emilie de un stol de ciori bătrâne. Pălăriile din alte timpuri le ascundeau părul rar, în vreme ce se ţârâiau de colo colo, sorbind şampanie, cu trupurile uscate de vreme şi feţele fleşcăite acoperite cu un strat gros de machiaj.

în vremurile lor de glorie, lumea le considera cele mai frumoase şi mai puternice femei din Paris. Dar viaţa îşi urmase cursul şi le înlocuise cu un grup nou de tinere influente. Toate femeile astea nu făceau altceva decât să aştepte să moară, se gândea, abătută, Emilie plecând de la Ritz şi chemând un taxi ca s-o ducă acasă. Ca să-şi înece amarul, băuse mai mult vin decât de obicei şi se trezise mahmură a doua zi de dimineaţă.
 
Din fericire ce-a fost rău a trecut, s-a consolat ea, sorbind o gură de cafea. în ultimele două săptămâni nu avusese timp să se ocupe şi de altceva în afara pregătirilor de înmormântare. Ştia că-i datora mamei o ceremonie de adio organizată exact aşa cum ar fi facut-o Valerie însăşi. Din cauza asta, Emilie îşi frământase mintea dacă să pună brioşe ori tarte la cafea, sau dacă trandafirii crem şi înfoiaţi pe care mama ei îi iubise nespus erau îndeajuns de spectaculoşi ea să împodobească mesele.
 
Iată genul de hotărâri subtile pe care Valerie le lua săptămânal. Acum, când ea era cea care trebuia să le ia, Emilie simţea, pe lângă fireasca ranchiună, şi un soi de respect lată de uşurinţa cu care maică-sa obişnuia să se achite de asemenea sarcini. Acum - Emilie şi-a ridicat capul către soare, bucurându-se de căldura plăcută - trebuie să se gândească la viitor.
 
Gerard Flavier, notarul familiei, care se ocupa de chestiunile juridice şi imobiliare ale De La Martinieres-ilor, urma să sosească de la Paris ca să aibă o discuţie cu ea. Până când nu afla care era situaţia financiară a proprietăţii, n-avea nici un rost să-şi facă planuri. Emilie îşi luase o lună de concediu, fiindcă ştia că se afla în lata unui proces dificil şi de durată. îi părea rău că n-avea fraţi cu care să împartă atare povară; legile şi finanţele nu erau punctul ei forte. Responsabilitatea o îngrozea...
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0480 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.