Gradinaritul cu apa mai putina

Gradinaritul cu apa mai putina
Preț: 19,50 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 130
Format: 13x20

DESCRIERE

Gradinaritul cu apa mai putina - David A. Bainbridge 

 
Deficitul de apa a devenit o problema la ordinea zilei. Dar asta nu inseamna ca gradinaritul dv. trebuie sa sufere din lipsa de apa.
 
Creati un sistem de irigare, simplu si eficient, folosind materiale ieftine precum vasele din lut, PET-uri reciclate sau sfori, care vor reduce simtitor consumul de apa si vor aduce multe avantaje gradinii dumneavoastra. " Solutiile impotriva secetei se afla in aceasta carte. Cititi-o si aplicati ce veti invata pentru a economisi apa si timp
 
Din carte:
 
Cum puteţi colecta apa de ploaie acasa
Sistemele de colectare pentru acoperiş sunt cele mai simple şi mai utilizate forme de sisteme de colectare a apei de ploaie. Pe pagina următoare vă prezentăm un exemplu de bază în acest sens.
 
Colectarea
Suprafaţa de colectare de care aveţi nevoie se poate determina prin estimarea apei de care aveţi nevoie pentru culturile pe care doriţi să le înfiinţaţi şi să le recoltaţi. Pentru o casă cu 100 de metri pătraţi de zonă impermeabilă sau metal (de preferat email sau răşină epoxidică - nu aluminiu), colectarea apei de-a lungul anului poate reprezenta aproximativ 70-90% din cantitatea anuală de precipitaţii.
 
 
Jgheaburi fi burlane de scurgere
Jgheaburile şi burlanele de scurgere sunt necesare intr-un sistem pentru colectarea apei. Pentru a putea profita de cantitatea de precipitaţii, este nevoie ca jgheaburile de pe casă să fie destul de mari şi în pantă, pentru a se putea realiza o scurgere bună.
 
Regula generală pentru panta jgheabului de scurgere este 0, 5 cm per metru către burlane. Jgheaburile de scurgere trebuie să fie îndeajuns de mari, pentru ca scurgerea să se producă rapid. Este recomandată o secţiune a jgheabului de cel puţin 6, 5 cm2 pentru fiecare 10 metri pătraţi de acoperiş.
 
Folosiţi filtre, pentru a capta reziduurile din apă. Se mai poate aplica un filtru suplimentar la legătura dintre jgheab şi burlan. De asemenea, este bine să puneţi un filtru şi la recipient, pentru a ţine reziduurile şi insectele deoparte. Pentru cel mai simplu sistem, burlanele pot deversa intr-un prim rezervor sau un filtru brut, poziţionate deasupra rezervorului mare de apă.
 
Filtrarea
Filtrarea de primă mână permite să curăţaţi apa de gunoaie, murdăria de la păsări şi alte reziduuri înainte de stocarea propriu-zisă pentru utilizare. Se foloseşte adesea în climate aride, unde există lungi perioade de secetă între perioadele de precipitaţii.
 
Unul dintre cele mai simple filtre de primă trecere presupune transportul apei într-o cameră care trebuie să se umple, impurităţile să se decanteze, iar apa curată să poată să se ducă în rezervor.
 
In cazul altor sisteme, o bilă plutitoare se ridică şi blochează apa murdară în cameră, permiţând apei deja curăţate să se ducă mai departe în rezervorul de colectare. Camera de primă trecere are...
 
 
CUPRINS:
 
 
Introducere: Avem din ce în ce mai puţină apă
 
PARTEA 1 Sisteme supereficiente de irigare 
1    Vase de lut îngropate 
2    Capsule poroase 
3    Conductele de adâncime
4    Irigare prin sfori/funii 
5    Conducte poroase 
6    Conducte de lut îngropate 
7    Protecţii pentru copaci 
 
PARTEA a 2-a Cum ducem totul la nivelul următor 
8    Sfaturi practice cu privire la udarea economică a grădinii 
9    Colectarea apei de ploaie
10 Peisagistică pentru colectarea de apă 
11  Cum să dezvoltaţi un plan pentru curtea, grădina, casa sau ferma dumneavoastră
12  Viitorul nostru în materie de apă
 
Anexă
Mulţumiri 
Distribuitori 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0648 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.