Gramatica limbii romane prin metode rapide - Delia Ioana Sima

Gramatica limbii romane prin metode rapide - Delia Ioana Sima
-12,9%
Preț: 40,00 RON
45,90 RON (-12,85%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786068892856
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 290
Format: 15x22
Categoria: Auxiliare

DESCRIERE

Gramatica limbii romane prin metode rapide pentru clasele gimnaziale si liceele pedagogice. Editia a II-a - Delia Ioana Sima

 
... această lucrare apărută iniţial în anul 2005 la Editura Aletheia, Bistriţa, adaptată cerinţelor noilor programe şi evoluţiei cercetării gramaticale, reprezintă o lucrare de tip şcolar, practică, având rolul de a facilita însuşirea corectă a gramaticii limbii române.

Cartea se adresează elevilor claselor gimnaziale şi liceelor pedagogice, tuturor celor interesaţi de studiul gramaticii în vederea susţinerii examenelor de admitere sau de titularizare.

In acelaşi timp, prin modalitatea în care sunt explicate noţiunile de morfologie şi sintaxă, lucrarea este utilă şi profesorilor de limbă română care pot identifica noi metode şi tehnici de predare, pot găsi sugestii utile în predarea facilă a gramaticii limbii române.

Deopotrivă, cartea poate fi folositoare şi publicului larg (părinţilor), care nu are tangenţă directă ca profesie cu analiza gramaticală.

Am sintetizat teoria gramaticală aşa cum este prezentată în programa şcolară, dorind ca, prin simplitatea explicării părţii teoretice, publicul căruia i se adresează să înţeleagă şi să aplice cu uşurinţă noţiunile teoretice în analiza gramaticală.

Ţinând seama de principiul didactic după care tratarea teoretică se îmbină obligatoriu cu aplicaţiile practice, bazate pe o varietate de exerciţii, am însoţit fiecare explicaţie cu exemple de analiză gramaticală, la finalul fiecărei părţi de vorbire elaborând un set de exerciţii care să contribuie la o mai bună însuşire a părţii teoretice.

Cartea a fost structurată pe trei părţi, prima parte cuprinzând elemente de morfologie, partea a II-a elemente de sintaxă, iar partea a III-a fiind rezervată testelor finale de verificare a cunoştinţelor în baza explicaţiilor oferite în părţile I şi II.
 
DIN CUPRINS:
 
Cuvant-înainte
Abrevieri            
 
Partea I. Morfologia    
Capitolul 1. Substantivul    
Definiţie     
Clasificarea substantivelor      
Acordul substantivului colectiv
Cazul substantivelor            
Posibilităţi combinatorii ale substantivului    
Locuţiunile substantivale   
Aplicaţii   
        
Capitolul II. Articolul
Definiţie                        
Felurile        
Aplicaţii    
 
Capitolul III. Adjectivul
Definiţie
Clasificarea adjectivelor           
Gradele de comparaţie 
Adjective fără grade de comparaţie        
Posibilităţi combinatorii ale adjectivului    
Locuţiunile adjectivale
Aplicaţii
 
Capitolul IV. Pronumele  
1. Pronumele personal            
Declinarea pronumelui personal                
Cazul şi funcţia sintactică
 
...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0596 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.