Greta. Fata care schimba lumea - Viviana Mazza

Greta. Fata care schimba lumea - Viviana Mazza
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 96
Format: 14x22

DESCRIERE

Greta. Fata care schimba lumea - Viviana Mazza

 
... care e Greta, care e, mami?
 
întreabă o fetiţă care aşteaptă de trei ore în soare, într-o dimineaţă caldă de aprilie. — Cea mică, din centru. Mii de adolescenţi şi părinţi aşteaptă în picioare, în Piazza del Popolo, din Roma. Unii s-au adăpostit sub umbrele de razele soarelui. Alții, sub un enorm glob gonflabil.
 
Cineva îşi răcoreşte braţele şi fruntea cu apă din fântână. SUNT POPORUL GRETEI, TOŢI AU DESCOPERIT GRIJA FAŢĂ DE MEDIU DATORITĂ EI.
 
Tineri activişti veniţi din toate regiunile Italiei – din Sicilia până în Friuli — urcă, unul după altul, pe scenă să vorbească.
 
Microfoanele şi amplificatoarele de sunet sunt alimentate cu ajutorul a 128 de biciclete: PEDALÂND, SE PRODUCE ENERGIE. În cele din urmă, în faţa mulţimii în delir, îşi face apariţia Greta, o mititică cu părul strâns în două cozi împletite.
 
Ţine sub braţ vechea ei pancartă pe care a scris, încă de atunci, cu litere mari: SKOLSTREJK FÖR CLIMATEI, „Grevă şcolară pentru climă“.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0513 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.