Holocaustul. O istorie neîncheiată - Dan Stone

PRP: 69,00 RON
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 62,10 RON
Diferență: 6,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-46-9885-1
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 336
Format: 15x22

DESCRIERE

Holocaustul. O istorie neîncheiată - Dan Stone

 

Cartea "Holocaustul" de Dan Stone aduce o perspectivă comprehensivă asupra uneia dintre cele mai mari crime de război comise vreodată. Autorul analizează Holocaustul desfășurat pe continentul european în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, abordând antisemitismul crescând și atacurile împotriva evreilor din perioada premergătoare războiului, eliberarea acestora din lagăre și memoria genocidului evreiesc.

Stone subliniază, prin numeroase exemple, că Germania și naziștii nu sunt singurii responsabili de Holocaust. El arată cum autoritățile și populația din diverse țări au participat voluntar la acțiuni împotriva evreilor, acțiuni ce au culminat cu exterminarea acestora în moduri extrem de brutale.

Bazându-se pe documente naziste, ale Aliaților și adversarilor acestora, dar și pe jurnale și mărturii post-război, autorul argumentează că, în contextul contemporan marcat de naționalism și xenofobie, este crucial să înțelegem adevărata istorie a Holocaustului.

 

  • Dominic Sandbrook, The Sunday Times: „Această istorie esențială spulberă multe mituri despre genocidul comis de naziști... Chiar dacă ai impresia că stăpânești subiectul, probabil vei găsi aici ceva care să te pună pe gânduri. Surprinzătoare, provocatoare, o carte excelentă.”
  • The New York Times Book Review: „Istoricul Dan Stone caută să ne schimbe – și să ne lărgească – modul de a înțelege genocidul... O istorie concisă și accesibilă care trece dincolo de lagărele morții.”
  • The Guardian: „Cartea remarcabilă a lui Stone oferă atât o descriere, cât și o analiză a evenimentelor, contestând multe ipoteze comune și revenind adesea la motivele pentru care această istorie teribilă rămâne «neîncheiată».”
  • Daily Mail: „O carte care demontează unele dintre ideile larg răspândite despre acea epocă îngrozitoare a genocidului.”
  • Jewish Chronicle: „O lucrare importantă și provocatoare.”

Prin această lucrare, Dan Stone ne invită să reflectăm asupra unei pagini dureroase din istoria umanității, oferind o nouă perspectivă asupra implicării multiplelor națiuni în genocidul evreiesc.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0190 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.