Homo biologicus. Cum explică biologia natura umană - Pier Vincenzo Piazza

Homo biologicus. Cum explică biologia natura umană - Pier Vincenzo Piazza
-8%
Preț: 45,08 RON
49,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304
Format: 13X20
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

Homo biologicus. Cum explică biologia natura umană - Pier Vincenzo Piazza

 
Sufletul nerăbdării
Actul de credinţă este, prin urmare, arma imbatabilă a metafizicii religioase care separă oamenii în două categorii bazate pe capacităţi diferite. Un prim tip de Homo sapiens deţine un al şaselea simţ ce îi permite să vadă şi să simtă lucrurile imateriale complet inaccesibile celui deal doilea tip de fiinţe umane, care nu au decât cele cinci simţuri clasice.
 
Problema este că acest al şaselea simţ are drept trăsătură specifică faptul că nu poate fi transmis celui care nu îl deţine. O mulţime de elemente din mediul nostru înconjurător nu pot fi percepute de propriile simţuri: razele ultraviolete, razele infraroşii, undele radio, ultrasunetele sau câmpurile magnetice.
 
Însă toate aceste fenomene sunt detectabile prin intermediul instrumentelor care le pot transpune în semnale perceptibile pentru noi. Acesta este cazul radioului sau al ochelarilor cu infraroşu care ne permit să vedem pe timp de noapte.

Din păcate, nimeni nu a reuşit încă să construiască un dispozitiv care să le permită oamenilor cu cinci simţuri să aibă acces la această realitate metafizică a sufletului. Ne confruntăm cu unul dintre aceste cazuri clasice de realitate ce nu poate fi demonstrată şi, în consecinţă, nu poate fi falsificată.
 
Fiinţele umane dotate cu şase simţuri pretind că percep lucruri pe care nu le pot demonstra celorlalţi, celor care deţin numai cinci. Aceştia din urmă sunt, în schimb, incapabili să demonstreze că al şaselea simţ şi realitatea imaterială la care se presupune că dă acces nu există.

Ce se poate face? Este imposibil să rezolvăm o controversă de acest tip atacând-o direct şi, de altfel, nici o persoană nu a reuşit vreodată asta. Putem totuşi să ne punem întrebarea si altfel. Eu am cinci simţuri, iar prietenul meu spune că are şase. Dacă cel deal şaselea simţ al său nu există, atunci de ce este convins cu bunăcredinţă că îl are?
 
Singura explicaţie este aceea că are nevoie de aşa ceva. De ce? Pur şi simplu pentru a explica un anumit număr de lucruri altfel imposibil de înţeles. Văzut în acest fel, omul cu şase simţuri ar putea pur şi simplu să fie o persoană pe care ignoranţa o sperie şi o nelinişteşte. În consecinţă, când nu cunoaşte ceva, inventează...
 
CUPRINS:
 
Prolog. Totul s-a schimbat, însă nimic nu e cu adevărat diferit  

I.    MATERIA
1.    Legenda fiinţei umane imateriale  
Credinţa în suflet     
Sufletul religiilor sau Ferrari pentru toţi    
Sufletul nerăbdării  
Fără credinţă nu există suflet  
De ce să credem mai degrabă în suflet decât în extraterestri    
Datarea minţii umane   
Adevărata întrebare este dacă apa si gheaţa se află în aceeaşi dimensiune   
Sufletul bunului-simţ 
De la biologia fără suflet la sufletul biologiei 

2.    Biologia, asemenea sufletului, este extrem de schimbătoare
Un suflet impalpabil   
Genomul este un instrument muzical polivalent  
Proteinele sunt note polifonice 
Ce anume determină polifonia proteinelor  
Celule cât nişte metropole
Organe cât nişte planete   
Indivizi la fel de diferiţi ca stelele de pe cer.   
Câte galaxii, atâtea poveşti    
........... 
........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0491 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.