Homo carnivorus. Impactul alimentatiei pe baza de carne

Homo carnivorus. Impactul alimentatiei pe baza de carne
-10%
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Diverse
Preț: 20,70 RON
23,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Homo carnivorus. Impactul alimentatiei pe baza de carne - Michel Leboeuf, Michel Quintin

 
Consumul de came de pasăre
Pui, curcani, raţe, prepeliţe, struţi, emu, presuri şi ciocârlii, da, ciocârlii: lista păsărilor consumate de Homo sapiens este, practic, fără sfârşit. Sunt crescute, vânate şi savurate într-o mie şi una de feluri..,

Intre 70 şi 80 de milioane de tone de carne de pasare sunt produse şi consumate anual la scară mondială. După carnea de porc, cea de pasăre este favorita locuitorilor planetei. In America Centrală, carnea de pasăre este prezentă într-o proporţie de 51 % în dieta pe bază de came a locuitorilor.
 
Aceste zburătoare dolofane ocupă, de asemenea, un loc Important în America de Nord (40%) şi în America de Sud (43%), comparativ cu 23% în Europa. în China, pasărea se află mult în urma porcului (20% faţă de 65%).
 
Conform statisticilor dip industria cărnii de pasăre, la începutul anului 2016, populaţia de pui din Quebec număra 174 de milioane de capete.
 
Pentru a îndestula cererea, dar şi în scopul de a asigura rentabilitatea industrială, se accelerează artificial creşterea puilor, ca să ajungă mai rapid la maturitate şi la o greutate cât mai mare, care ar echivala cu 150 kg la un băiat de zece ani. La 40 de zile după ce iese din găoace, puiul este deja trimis la abator, deoarece răspunde specificităţilor pieţei, care tinde să normalizeze greutatea puilor la aproape 2 kg per carcasă.

în decursul câtorva decenii, s-a redus la jumătate durata de creştere a unui pui, mai ales prin recurgerea la hormoni şi la ingineria genetică: astfel, între 1950 şi 1980, perioada de creştere s-a diminuat de la 90 la 40 de zile, interval în care s-a estimat că puii puteau fi comercializaţi. S-au făcut progrese marcante şi în privinţa greutăţii animalelor la tăiere: cântăreau aproximativ 900 g în 1957 şi 1, 8 kg în 1978.

Acest ritm de creştere rapidă este asociat uneori cu nişte disfuncţii fiziologice la păsările crescute în regim industrial, cum ar fi deficienţe de locomoţie generate de leziunile osoase la gheare şi articulaţii. Puii tineri crescuţi în regim intensiv se confruntă cu diverse probleme de sănătate, de exemplu, pericardka (inflamaţia pericardului, membrana subţire care înconjoară inima), din cauza stresului în perioade prelungite de iluminat şi a unui supraconsum de cereale combinate cu minerale. Totodată, ca urmare a unei densităţi sporite a populaţiei, sursele de contaminări bacteriene, mai ales prin salmonele, sunt numeroase în crescătorii...
 
CUPRINS:
 
Cuvant-înainte               
Introducere       

Meniul lui Homo sapiens, din vechime până în prezent 
Apoi, într-o zi, Homo sapiens a inventat agricultura     
Regimul contemporan al lui Homo sapiens      

PARTEA I • SĂ MĂNÂNCI  CA SĂ TRĂIEŞTI         

Capitolul 1 • Consumul de came de mamifere terestre  
Consumul în diverse regiuni şi obiceiuri neobişnuite   
Dar animalele sălbatice?    
Consumul cărnii de mamifere nu este fără riscuri   

Capitolul 2 • Consumul de came de pasăre     
Consumul in diverse regiuni şi obiceiuri neobişnuite   
Diar păsările sălbatice?           
Consumul cărnii de pasăre nu este fără riscuri   

Capitolul 3 • Consumul animalelor marine    
Pescuitul cu năvodul       
Bieţii rechini!    
Balene şi delfini în meniu 
Moluşte cu sau fără cochilie, crustacee - delicatese  
Dar acvacultura?   
Consumul de peşte este bun pentru sănătate?   

Capitolul 4 • Consumul de came de la alte vietăţi    
Dar celelalte nevertebrate?   
Reptile şi amfibieni    
Consumul insectelor şi al altor vietăţi nu este fără riscuri

Capitolul 5 • Obiceiuri de consum mai insolite    
Chiar şi organele genitale se consumă?    
Se mănâncă sau se bea şi sângele?   
Procedee crunte 
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Diverse

Created in 0.0579 sec