Homo Faber - Max Frisch

Homo Faber - Max Frisch
-8%
Preț: 71,76 RON
78,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-44-1164-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 288
Format: 14x21

DESCRIERE

Homo Faber - Max Frisch

 
... dar am uitat din nou.
 
Asta era la Houston, în Texas. După controlul vamal, după obișnuitele necazuri din pricina aparatului meu de filmat, cu care colindasem totuși jumătate din lume, m-am dus la bar să beau ceva, dar am observat că omul meu din Düsseldorf se afla acolo, ba chiar reținuse și un taburet–probabil pentru mine!–, și am coborât de-a dreptul la toaletă, unde, pentru că nu aveam altceva de făcut, m-am spălat pe mâini.
 
Staționarea: douăzeci de minute.
 
Fața mea în oglindă, în timp ce mă spăl îndelung pe mâini și apoi mi le usuc: albă ca varul, fața mea, respectiv cenușie și gălbejită, cu vinișoare violete, hidoasă ca un cadavru. Mi-am zis că arată așa din pricina luminii neon și mi-am uscat mâinile, care erau tot gălbui-violete, apoi a răsunat nelipsitul megafon, care deservește toate încăperile, chiar și subsolul: Your attention please, your attention please!
 
Nu știam ce se întâmplă. Aveam mâinile trans-pirate, deși, cu toată canicula de afară, în toaletă era frig de-a binelea. Știu doar atât: când mi-am revenit, lângă mine, în genunchi, stătea negresa grasă, îngrijitoarea, pe care nu o observasem înainte, dar de data aceasta, în imediata apropiere, îi vedeam gura uriașă, cu buze negre, gingiile trandafirii, și auzeam megafonul răsunător, pe când eram pe brânci.
 
The plane is ready for departure.
 
A doua oară: The plane is ready for departure. Cunoșteam această sporovăială la megafon. All passengers for Mexico‑Guatemala‑Panama, prin zgomot de motoare, kindly requested, zgomot de motoare, gate number five, thank you. M-am ridicat în picioare.
 
Negresa rămăsese în genunchi. M-am jurat să nu mai fumez în viața mea și am încercat să-mi țin fața sub robinet, dar nu se putea din pricina chiuvetei, era un acces de hipersudorație, nimic altceva, hipersudorație cu vertijuri. Your attention please. M-am simțit imediat mai bine. Passenger Faber, passenger Faber! Acesta eram eu. Please to the information‑desk!
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0493 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.