Hortensia Papadat Bengescu. Străina - Ana Maria Sandu

Hortensia Papadat Bengescu. Străina - Ana Maria Sandu
-6%
Preț: 28,20 RON
30,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8452-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 200
Format: 13x20

DESCRIERE

Hortensia Papadat Bengescu. Străina - Ana Maria Sandu

 
...în februarie, cînd ea îşi anunţase venirea la Bucureşti, un soare sticlos strălucea pe cerul Constanţei. In ziua în care plecase spre gară, marea părea un patinoar imens. I se păruse de bun augur acea nemişcare, ca şi cînd anunţa şi pentru ea ceva solemn.
 
Se înfofolise bine şi se pornise la drum joi, puţin înainte de ora prîn-zului, ca să aibă timp vineri şi sîmbătă să rezolve nişte treburi administrative în capitală, iar duminică să meargă să citească la „Sburătorul". Lui E. L. îi telefonase personal, în seara dinainte, cum făcea de obicei. Revederea le dădea amîndurora o nelinişte care nu se pierduse nici după atîţia ani de cînd se cunoşteau.

In vagonul în care se urcase mai erau doar doi călători. Ea avea locul de la geam, pe care îl cerea de fiecare dată cînd îl găsea liber. îşi simţea picioarele îngheţate, dresurile groase şi ghetele nu păreau de ajuns pentru a o feri de gerul de afară.
 
Reumatismul vechi îi dădea mari bătăi de cap, iar gripa pe care o avusese în ianuarie şi care o ţinuse în casă aproape o săptămînă îi lăsase în corp un fel de slăbiciune.
 
Se trăsese şi la faţă, iar ochii ei verzi păreau şi mai mari şi mai tremurători. Lucrase în salturi, dar măcar avea un fragment de care era mulţumită şi pe care era gata să-l citească, după ce îl transcrisese de trei ori. „Oare cum o să i se pară lui E. L.?“, îi trecuse prin minte din nou.

Fiecare început aducea cu el multă bucurie şi tot atîta angoasă. Necunoscutul o provoca şi o făcea să meargă din ce în ce mai departe în încercarea de a afla ce li se întîmpla personajelor sale. încotro urmau s-o apuce vieţile lor?
 
Işi pusese picior peste picior, ca să nu lase nici un strop de căldură să se risipească, îşi scosese mănuşile şi îşi frecase mîinile ca să-şi pună sîngele în mişcare, apoi îşi luase din geamantanul de sub bancheta maron, de lemn, foile cu scrisul ei caligrafic, înclinat uşor spre dreapta.
 
Cu un creion proaspăt ascuţit, citea şi urmărea rîndurile: „Zadarnic, Mini, pe scaunul înalt, sculptat din lemn masiv, îmbrăcat cu gobelin uri vechi - zadarnic sta cu pălăria pe cap, cu mănuşile alături, dreaptă statuie a mustrării. Lina, buna Lina, nu se ocupa deloc de ea...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0549 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.