Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Hotararile CEDO in Cauzele Impotriva Romaniei - 1994-2009 - Analiza, consecinte, autoritati potential responsabile .(5 volume)

Hotararile CEDO in Cauzele Impotriva Romaniei - 1994-2009 - Analiza, consecinte, autoritati potential responsabile .(5 volume)
ISBN: 973-749-909-7
Editura:
Anul publicării: 2010
Format: 17x24
Categoria: Jurisprudenta
250,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

...''Hotararile CEDO in Cauzele Impotriva Romaniei - 1994-2009 - Analiza, consecinte, autoritati potential responsabile .(5 volume)''


In urma numeroaselor condamnari ale Romaniei, in opinia publica s-a transmis cu o siguranta specifica, de catre oamenii politici, presa ori de catre reprezentanti ai autoritatilor publice, ideea ca judecatorii poarta vina exclusiva a acestor condamnari, desigur, in planul cauzalitatii fiind ultima veriga inainte de trimiterea unei cauze pe rolul Curtii Europene a Drepturilor Omului. O astfel de opinie se bazeaza pe argumente speculative, iar nu pe o cercetare stiintifica amanuntita.

...am urmarit sa rezumam fiecare cauza in care Romania a fost condamnata de "Curtea Europeana a Drepturilor Omului", sa gasim autoritatile potential responsabile, necrutand in vreun fel puterea judecatoreasca, si sa observam in ce masura acestea s-au conformat si au reactionat concret, dupa pronuntarea hotararilor

Rezumarea hotararilor si extragerea argumentelor relevante din motivarea Curtii, cu riscul asumat de a afecta - catusi de putin - acuratetea textului original, constituie totusi un avantaj deoarece culegerea permite parcurgerea in timp scurt a intregii jurisprudente CEDO si devine un instrument util In biblioteca oricarui teoretician sau practician al dreptului, deziderat caruia ii serveste si modul in care a fost conceputa indexarea dupa cuvinte cheie, cu trimitere la toate cauzele relevante din perioada 1994-2009.


Nu in ultimul rand, motivele expuse in analiza fiecarei spete privind autoritatile potential responsabile, desi emana de la autorii culegerii, dar pe baza aprecierilor Curtii europene, constituie un punct de reper pentru activitatea celor obligati, in virtutea functiei sau profesiei, sa respecte sau sa garanteze exercitiul drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.


De aceea, nu a fost omisa nici evolutia dreptului intern, pozitiva sau negativa, autorii indicand – acolo unde au fost identificate – consecintele hotararii, care ar trebui sa foloseasca celor interesati pentru a descoperi remediile interne actuale.

Scopul acestui studiu si metodologia aleasa au plecat tocmai de la o analiza foarte atenta a situatiei de fapt, a motivarii fiecarei hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului pe fond, pentru a identifica mecanismul care a condus in final la incalcarea dreptului fundamental respectiv.


Multumim domnului prof. univ. dr. Corneliu Birsan, judecatorul roman de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, domnului Razvan Horatiu Radu, Agentul Guvernamental al Romaniei la CEDO, doamnei dr. Roxana Rizoiu si domnului dr. Bogdan Aurescu, fosti agenti guvernamentali, care au prefatat lucrarea, prin prisma experientei deosebite si a privirii de ansamblu asupra intregului fenomen.

....jurisprudenta de fata rezida in faptul ca sunt tratate toate hotararile de condamnare pronuntate de Curtea europeana in cauzele impotriva Romaniei, de la data ratificarii Conventiei si pana la 31 decembrie 2009, inclusiv cele nepublicate in Monitorul Oficial al Romaniei si cele pentru care nu s-a realizat o traducere neoficiala la care cei interesati sa poata avea acces.


Autori:

Dragoş Calin,
Bianca Ţăndărescu,
Mihaela Vasiescu,
Paula-Andrada Cotovanu,
Beatrice Ramaşcanu,
Ionut Militaru,
Serena Militaru,
Roxana Lacatusu,
Lucia Zaharia,
Lavinia Circiumaru,
Alexandra Lăncrănjan

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Jurisprudenta - Cele mai vândute cărți

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.2079 sec
loader
Caut in catalog...
loader