Hrană pentru creier - Dezvolta-ti puterea cognitiva prin nutritie - Lisa Mosconi

Hrană pentru creier - Dezvolta-ti puterea cognitiva prin nutritie - Lisa Mosconi
-10%
Preț: 52,20 RON
58,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1027-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 408
Format: 14X20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Hrană pentru creier - Dezvolta-ti puterea cognitiva prin nutritie - Lisa Mosconi

 
... acum, știrile care ne aduc speranță. Descoperiri medicale recente au schimbat radical modul în care înțelegem îmbătrânirea și boala, arătând că modificările creierului care duc la demență se desfășoară de-a lungul a zeci de ani până când cineva ajunge să uite un nume sau să își piardă cheile. aceste descoperiri au pus lucrurile într-o perspectivă mult mai largă decât până acum.
 
Două tehnologii au schimbat considerabil modul în care înțelegem cum îmbătrânește creierului. Pe de o parte, în sfârșit avem acces la testare „genomică ieftină“ (teste ADN accesibile), care ne permite să aruncăm o privire asupra predispozițiilor noastre genetice.
 
În timp ce cu doar cinci ani în urmă ar fi trebuit să cheltuim mii de dolari pentru a face o examinare genetică corectă, oricine poate obține azi astfel de informații prețioase pentru doar câteva sute de dolari.În plus, avem teste de laborator, cum ar fi imagistica creierului, care ne permit să vedem cum funcționează creierul în timp, ca răspuns atât la moștenirea noastră genetică, cât și la alegerile referitoare la stilul nostru de viață.
 
Oamenii de știință au acum acces la tehnici sofisticate de imagistică a creierului, cum ar fi imagistica prin rezonanță magnetică și tomografia...
 
... aşa cum veţi observa, mare parte din discuţia pe tema nutriţiei pentru sănătatea creierului face referire la boala Alzheimer. Şi asta pentru că boala Alzheimer este una dintre puţinele afecţiuni neurologice de proporţii epidemice asupra căreia oamenii de ştiinţă pot fi de acord că este direct influenţată de dietă şi care, prin urmare, este catalizatorul celor mai multe cercetări subvenţionate din domeniu.
 
Pentru a ne da seama de ce au nevoie oamenii să mănânce pentru a-şi îmbunătăţi sau pentru a-şi menţine abilităţile cognitive optime, trebuie să comparăm persoanele care îmbătrânesc frumos (în ceea ce priveşte creierul) cu acelea care, din nefericire, nu fac asta. În acest context, boala Alzheimer este, de fapt, o prescurtare pentru răspunsurile extreme ale creierului la substanţele nutritive pe care i le furnizăm.
 
De aceea, lecţiile învăţate şi comportamentele care decurg din ele se aplică unei sănătăţi cognitive mai ample, precum şi multor, dacă nu chiar tuturor, formelor de declin cognitiv asociate cu îmbătrânirea creierului.
 
În mare parte, aşa cum respectarea indicaţiilor pentru prevenirea bolilor de inimă este bună pentru toată lumea — nu doar pentru cei cu risc de evenimente cardiace —, recent descoperitele strategii nutriţionale pentru prevenirea bolii Alzheimer sunt de asemenea cele care optimizează sănătatea cognitivă în mod normal, pe parcursul unei vieţi şi cu beneficii extinse...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0528 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.