Iarna - Helliconia, volumul 3 - Brian Aldiss

Iarna - Helliconia, volumul 3 - Brian Aldiss
Preț: 48,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069000991
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 496
Format: 14x21
Categoria: Literatura SF

DESCRIERE

Iarna - Helliconia, volumul 3 - Brian Aldiss

 
... Batalix era aproape de apus când se luă după funebrul clopot Shokerandit către casă. Ningea. Nu se afla nimeni prin preajmă în lumea cenuşie. In han, conversaţia constase mai ales din glume şi din plângeri privitoare la noile reguli introduse de oligarh, cum ar fi ora stingerii. Reglementările erau menite să întărească toate comunităţile din Sibornal pentru încercările ce aveau să vină.
 
Era mai mult vorbărie goală şi Luterin o dispreţuia. Tatăl lui n-ar fi discutat niciodată despre asemenea lucruri - nu în prezenţa singurului fiu rămas.
Lămpile cu gaz ardeau în holul lung al casei sale. în timp ce Luterin desfăcea catarama clopoţelului personal, un sclav îşi făcu apariţia, se înclină şi anunţă că secretarul tatălui său dorea să-l vadă.
 
—    Unde-i tata? vru să ştie Luterin.
 
—    Păzitorul Shokerandit a plecat, domnule.
 
Furios, Luterin urcă treptele în fugă şi trânti de perete uşa camerei secretarului. El era membru permanent al Casei Shokerandit. Cu nasul ca un plisc, linia dreaptă a sprâncenelor, fruntea îngustă şi smocul de păr ce cădea peste frunte, bărbatul semăna cu o cioară.
 
Camera aceasta îngustă, cu firidele ticsite cu documente confidenţiale, era cuibul ciorii. De aici, analiza detaliat multe planuri secrete, dincolo de sfera de cunoştinţe a lui Luterin. 
 
—    Tatăl tău a plecat la vânătoare, domnule Luterin, anunţă pasărea şireată pe un ton în care se amestecau
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0462 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.