Ieșirea din Pustie - Eugen Uricaru

Ieșirea din Pustie - Eugen Uricaru
-6%
Preț: 51,70 RON
55,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8586-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 432
Format: 13x20
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Ieșirea din Pustie - Eugen Uricaru

 
... Antonie Şerban stătea în cadrul uşii şi asculta vocea de tenor italian, urmărindu-l pe Costi cum cercetează cărţile aduse de la Roman la Lilieci doar pentru că fuseseră tipărite înainte de a pleca el pe front. Pe unele le citise, pe altele nu. Asta deoarece nu prea avusese timp de citit.
 
Citeşti atunci când nu ai altceva important şi necesar de făcut. în România în care trăise toată viaţa sa până când a plecat pe front erau multe lucruri importante de făcut. Mai toate se dovedeau a nu fi fost necesare.
 
Era important să susţii guvernul, dar s-a dovedit că nu era necesar, pentru că a tăiat cu totul salariul profesorilor şi învăţătorilor. Unde mai pui că era guvernul lui Nicolae Iorga, ale cărui cărţi le păstrase şi le adusese la Lilieci, ca pe o bucată preţioasă din România lui.
 
Sau îl susţinuse pe generalul Ion Antonescu atunci când Regele l-a exilat la Mănăstirea Bistriţa, dar s-a dovedit că nu fusese necesar. Generalul s-a aliat cu Horia Sima şi a ajuns şeful guvernului.
 
După câteva luni i-a scos din joc pe legionari şi a început să se pregătească de război. Ce nevoie avea un asemenea om de susţinerea lui? Avea susţinerea lui Hitler şi a poporului întreg, care era convins că reîntoarcerea Ardealului de Nord, răpit de Hitler şi dat lui Horthy, nu se putea face decât intrând în război alături de ei, de tâlhari.
 
Şi el a crezut multă vreme acest lucru, însă, după anii de lagăr, i-a trecut. De aceea îşi impusese să se gândească la România lui, care fusese întreagă, vie şi fermecătoare până în ziua în care, cu ajutorul unei căruţe, automobilul lui Armând Călinescu a fost oprit în mijlocul străzii, iar prim-ministrul omorât în plină zi. Atât a durat.
 
Ce a urmat au fost un vârtej de crime, nebunii, visuri deşarte, planuri şi promisiuni irealizabile şi peste toate o disperare furioasă care îi cuprinsese pe toţi. De parcă ar fi avut presimţirea unui cataclism din care nimeni nu va scăpa neatins. Cei mai liniştiţi vor...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0710 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.