Iliada - Iliados - Homer

Iliada - Iliados - Homer
-7%
Preț: 179,49 RON
193,00 RON (-7%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2024
Pagini: 850

DESCRIERE

Iliada - Iliados - Homer

 

Iliada este o epopee veche atribuită legendarului poet Homer, presupus a fi fost un cântăreț itinerant din Ionia, activ în a doua jumătate a secolului al VIII-lea î. Hr. În această operă monumentală, Homer reunește tradiții, fragmente și motive din miturile antice și cântecele populare ale vremii sale, creând celebra Iliada și Odiseea.

 

Tema centrală a Iliadei este Războiul Troian, un conflict epic în care grecii (ahenienii) s-au confruntat cu troienii și aliații lor. Fiecare tabără este susținută și influențată de diverse divinități precum Atena, Poseidon sau Apollo.

 

Războiul Troian se desfășoară pe parcursul a zece ani și este marcat de numeroase lupte colective sau individuale, în care se remarcă figuri eroice precum Ajax, Hector sau Patrocle.

 

În culminația sa, Iliada prezintă faimoasa confruntare între Hector, liderul troian, și Ahile, cel mai mare erou grec. Ahile, în cele din urmă, obține victoria, ucigându-l pe Hector într-o luptă directă. Epopeea explorează nu doar aspectele eroice ale războiului, ci și complexitatea onoarei, așteptărilor sociale și impactul divinității în viața oamenilor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0564 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.