Imperiul digital şi mistica lui - Alain Grosrey

Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066396417
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 272
Format: 13x20

DESCRIERE

Imperiul digital şi mistica lui - Alain Grosrey

 

... incotro ne îndreaptă fascinația pentru tehnologie?

De ceva timp, ne bucurăm de avantajele navigării pe internet, de facilitățile oferite de smartphone-uri și de multe alte inovații impresionante din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. Fără să ne dăm seama, am devenit parte dintr-o tendință pe care nu o putem controla și ale cărei consecințe ne scapă...

În cartea "Imperiul digital și mistica lui", dr. Alain Grosrey realizează o investigație profundă și puternică, arătând cum am devenit subordonații tehnologiei și cum, în doar câteva decenii, i-am permis imperiului digital să ne pătrundă în conștiință și în viață.

Pe măsură ce autorul dezvăluie modul subtil în care tehnologia s-a integrat în aproape toate aspectele existenței noastre, el propune și soluții pentru a deveni mai conștienți și responsabili în consumul nostru digital.

Sistemele de inteligență artificială reprezintă deja o provocare majoră pentru claritatea noastră mentală și liberul arbitru. Dr. Grosrey pledează pentru recuperarea puterii noastre spirituale și pentru deplasarea accentului de la consumerism și pasivitate către evoluția conștiinței și a înțelepciunii.

„Ca răspuns la alienarea produsă de desacralizarea lumii și de puterile imense ale imperiului digital, cităm adesea îndemnul lui Mahatma Gandhi: «Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.»

Putem face foarte puțin pentru a corecta haosul. Dar ne putem schimba calitatea vieții interioare astfel încât să nu reproducem în noi înșine confuzia pe care o vedem în lume.

Designul grădinii noastre minimaliste face parte din această aspirație. În mijlocul forțelor care ne acaparează viața, ea redirecționează atenția, acum captată de ecrane.

Proiectarea acestei grădini este o modalitate de a ne întoarce la noi înșine, de a ne elibera în liniște, de a dezvolta relații de iubire cu semenii și cu toate ființele vii și de a găsi răspunsuri la întrebarea «Cum vom trăi de acum înainte dacă știm ceea ce știm?».“ Dr. Alain Grosrey

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0235 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.