In abis. Însemnările unui neuropsihiatru despre tulburările minții - Anthony David

In abis. Însemnările unui neuropsihiatru despre tulburările minții - Anthony David
-12%
Preț: 34,32 RON
39,00 RON (-12%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0821-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 208
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

In abis. Însemnările unui neuropsihiatru despre tulburările minții - Anthony David

 
... toate cazurile prezentate în această carte sunt despre felul cum credinţele personale şi cele colective pot fi distrugătoare, dar care, de asemenea, ne pot ajuta să ne schimbăm în bine; am putea spune chiar că simt vindecătoare.
 
Sunt conştient că punctul meu de vedere este unul parţial şi distorsionat de părtinirile inevitabile ale memoriei şi repovestirii, precum şi de toate celelalte influenţe ce m-au surprins în acel moment şi, fără îndoială, încă mă surprind.
 
Toate aceste întâlniri pe care le-am ales au fost experienţe proverbiale de învăţare şi m-au ajutat să mă înţeleg un pic mai bine pe mine însumi (dacă nu să-i înţeleg şi pe alţii). Iniţial, unii cititori vor fi uimiţi de nivelul meu de ignoranţă.
 
Sunt pregătit să accept asta; nu este confortabil să mă pregătesc pentru astfel de judecăţi, dar este necesar. De partea mea sau măcar în ajutorul meu se află un corp crescând de informaţii despre sănătatea şi boala psihică. El se află în manualele şi jurnalele academice, şi îşi are rădăcinile în ştiinţele biologice şi sociale, un corpus de lucrări atât de vast, încât nu mai poate fi conţinut într-o bibliotecă obişnuită.

Scopul meu este să folosesc o parte din aceste date acumulate (prefer acest termen celui de înţelepciune), fără a împovăra cititorul cu prea multe citate. Multe dintre aceste date îmi fac semn şi mă admonestează pentru că au fost lăsate necitite, în timp ce restul sunt o prezenţă reconfortantă — sunt acolo dacă este nevoie de ele.
 
Spun asta pentru că aş dori, de asemenea, să demistific niţel psihiatria. Poate că este misterioasă, dar nu este mistică; deşi, când se află în aceeaşi cameră doar doi oameni angajaţi într-o conversaţie, este uluitoare...
 
CUPRINS:
 
Introducere

1. Dopamina
2. Strawberry Fields Forever
3. Pierderea credinței
4. Doar noi doi
5. Ești ceea ce mănânci
6. Muzică tăcută
7. Suntem o familie

Cuvânt de recunoștință

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0528 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.