In Africa. Uimitoarele aventuri ale lui Stanley și Livingstone

In Africa. Uimitoarele aventuri ale lui Stanley și Livingstone
-10%
Preț: 40,41 RON
44,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067936537
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 442
Format: 13x20

DESCRIERE

In Africa. Uimitoarele aventuri ale lui Stanley și Livingstone - Martin Dugard

 
26 august 1871
Tabora
La 320 de kilometri distanță de Livingstone
Mirambo nu l‑a atacat niciodată pe Stanley. A jefuit și a ars Tabora, violând, ucigând și luând în robie până când opoziția arabilor l‑a forțat, într‑un final, să se retragă.
 
Însă obiectivul său principal a fost mereu să dețină controlul asupra rutei ca‑ ravanei și să facă o demonstrație de forță, nu să‑i alunge pe arabi din avanpostul lor comercial imposibil de apărat.
 
Odată îndeplinite aceste scopuri, Mirambo și oamenii săi au dispărut în ținuturile păduroase în noaptea de 26 august. Arabii, care și‑au organizat cu frenezie forțele pentru un contraatac, au descoperit a doua zi dimineața, când s‑au trezit, că plecase.
 
Au putut doar să se lamenteze că pierduseră o ocazie și s‑au certat în legătură cu metodele prin care să redeschidă ruta către Ujiji. Mulți dintre cei mai proeminenți arabi au început chiar să facă planuri pentru a părăsi definitiv Tabora, preferând să desfășoare afaceri în Zanzibar.
 
Stanley era măcinat de gândul să plece din oraș cât mai repede posibil. Se părea că nenorocirile îi blocau fiecare mișcare către Livingstone.
 
Dacă nu făcea un ocol de 322 de kilometri din cauza lui Mirambo, atunci îi lipseau hamalii locali, pentru transportul baloturilor de provizii, sau apatia vieții din Africa, unde „mâine” putea însemna „o lună începând din momentul acesta”.
 
Furios și frustrat, Stanley devenea tot mai convins că era predestinat să‑și petreacă restul zilelor în Tabora, în că‑ utare permanentă de hamali.
 
A redus dimensiunea expediției, luând decizia de a lăsa 60 de baloturi și aproape toate bunurile personale de lux în Tabora. El și oamenii săi aveau să se deplaseze ușor și rapid – dacă ajungeau să plece vreodată din oraș...
 
DIN CUPRINS:
 
Prefață
PROLOG
 
Livingstone
Stanley
 
PARTEA ÎNTÂI — Exploratorii
1. Duelul Nilului
2. În Africa
3. O sperietură soră cu moartea
4. Aventura perfectă
5. Ziarul Herald
6. Doi ani
7. Cu ochii în patru
8. Încurcături
9. Focurile de‑acasă
10. Lualaba
11. Marea împuternicire
12. Pragul iadului
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0563 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.