In amonte. Porneste in cautarea solutiilor inainte sa apara problemele - Dan Heath

In amonte. Porneste in cautarea solutiilor inainte sa apara problemele - Dan Heath
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2022
Pagini: 368

DESCRIERE

In amonte. Porneste in cautarea solutiilor inainte sa apara problemele - Dan Heath

 
... am putea, oare, să ne gândim la prevenirea unei spargeri cu câteva decenii înainte să se întâmple? Da. Nu există fundături în amonte. Psihologul si expertul în dezvoltarea copiilor, Richard Tremblay, susţne că cel mai bun moment pentru a preveni comportamentul agresiv al unui infractor este atunci când încă se află în burta mamei.
 
Tremblay atrage atentia asupra unui set de factori de risc8 pentru mamă, care anticipează agresivitatea fizică cronică la copii: sărăcia, fumatul, malnutritia, furia si depresia mamei, la care se adaugă relatia maritală deficitară, nivelul scăzut de educa-tie si sarcina în timpul adolescentei.
 
Potrivit lui Tremblay, acesti factori au tendinta să vină împreună - însă, mai important, pot fi schimbaţi9. In momentul de fată, Tremblay lucrează la un program care le va ajuta pe femeile însărcinate care fac parte din această categorie cu un grad ridicat de risc. „Pentru a rezolva problema agresivităţi, care este preponderent o problemă a bărbatilor, trebuie să ne concentrăm asupra femeilor”, a declarat Tremblay pentru revista Nature. „Dacă vei ameliora calitatea vieţi unei femei, acest lucru se va transmite generatiei următoare.”
 
Dacă am putea crede că toate aceste soluţi funcţonea-ză, le-am prefera pe cele cât mai departe în amonte - acele solutii care transformă cât mai putini copii în infractori.
 
Dar, desi soluţile din amonte sunt în general mai dezira-bile, ele au de asemenea un caracter mult mai complex si mai ambiguu. Ia gândeste-te puţn: Tremblay propune îm-bunătăţrea mediului mamei însărcinate într-o asemenea...
 
CUPRINS:
 
1.    Înaintând în amonte    

SECŢIUNEA 1
CELE TREI BARIERE DIN CALEA GÂNDIRII ÎN AMONTE

2.    Ignorarea problemelor   
3.    O lipsă de asumare   
4.    Viziunea în tunel  

SECŢIUNEA 2
ŞAPTE ÎNTREBĂRI PENTRU LIDERII DIN AMONTE

5.    Cum să reuneşti oamenii potriviţi?   
6.    Cum să schimbi sistemul?    
7.    Cum să găseşti un punct de sprijin?   
8.    Cum să primeşti din timp un semnal de alarmă cu privire la o problemă?   
9.    Cum să afli dacă ai succes?    
10.    Cum să eviţi efectele negative?    
11.    Cine va plăti pentru ceea ce nu se întâmplă?
12.    Problema pesimistului: ameninţări îndepărtate şi improbabile  
13.    Tu, în amonte    

Paşii următori 
  
Anexa 1. Scalarea programelor din sectorul social 
Mulţumiri   
Note  
Despre autor

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0472 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.