In împărăţia naturii vii - Peter Deunov

In împărăţia naturii vii - Peter Deunov
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 136
Format: 14X21

DESCRIERE

In împărăţia naturii vii - Peter Deunov

 
... se înţelege de la sine că, pentru a pricepe subtilităţile acelui ceva conştient care se manifestă în natură, omul are nevoie de o gândire clară, o minte pătrunzătoare, capacităţi puternice şi darul observaţiei. Să luăm ca exemplu sistemul respirator şi structura lui.
 
Procesele pe care le observăm au ca scop purificarea sângelui omului. Să luăm sistemul digestiv, stomacul şi structura lui, şi vom vedea că-şi îndeplineşte sarcina într-un mod raţional şi perfect, aşa cum niciun mare chimist n-ar fi în stare să facă.
 
Să luăm în considerare circulaţia sângelui, cu minunatul sistem arterial şi venos, să examinăm structura ochiului, a urechii, a limbii şi să ne oprim în sfârşit la creierul omului, cu organizarea lui excelentă, atât de ideală şi de practică.

... toate acestea îl fac pe om să reflecteze, să se încline în faţa înaltei raţiuni care se află ascunsă în spatele a tot ce este manifestat, în spatele a tot ce este vizibil.
 
Toate aceste organe, aceşti centri şi aceste simţuri indispensabile manifestării raţiunii se găsesc în creierul omului, repartizate şi dispuse pe suprafaţa lui, în diferite regiuni (pe care anatomia şi fiziologia actuală le-au numit lobi), în emisferele lui dreaptă şi stângă, în părţile anterioare şi posterioare ale creierului, în regiunile laterale şi în partea superioară, creştetul capului...
 
CUPRINS:
 

Influenţa energiei solare... 5

Starea actuală a omenirii... 19

Procesul biologic comparat
    (analogii şi deducţii; oamenii noi)... 27

Vechea si noua omenire
    (involuţie şi evoluţie; metodele vieţii noi)... 43

în pragul epocii noi
    (dezvoltarea popoarelor; venirea celei de-a şasea rase)... 57

Mintea, inima şi voinţa
    (influenţa lor asupra vieţii; forma, conţinutul şi sensul vieţii)... 69

Mai multă conştiinţă şi lumină... 83

Forţele conştiente din natura vie
    (raţiunea manifestată în structura organismului; legea sfântă)... 99

Spre marea ţintă
    (cauzele antagonismului internaţional; condiţiile unirii slavilor cu toate celelalte popoare care au în vedere propriul lor bine; menirea slavilor ca purtători ai noului în omenire)... 111

Viaţa raţională
    (nu vă împotriviţi răului; legea iubirii)... 123

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0523 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.