In infernul de la Stalingrad - Reinhold Busch

In infernul de la Stalingrad - Reinhold Busch
-8%
Preț: 45,54 RON
49,50 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067939811
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 416
Format: 13x20

DESCRIERE

In infernul de la Stalingrad - Reinhold Busch

 
Caporalul Gustav Kaminski a fost repartizat la secția de transmisiuni a Diviziei 60 Infanterie Motorizată.
 
După ce fusesem acasă în permisie în toamna anului 1942, am ajuns la nodul de cale ferată de la Cir. Acolo era mare agitație și neliniște, dar nu știam de ce. După multe căutări am găsit biroul de înregistrare de la Divizia 60 Infanterie Motorizată și am fost trimis la un centru de adunare pentru cei care reveneau din permisie.
 
De acolo, am fost urcați în număr mare în mai multe camioane și duși spre Stalingrad; am ajuns la Pitomnik cam pe la miezul nopții. Nu doream să-mi petrec noaptea acolo și am pornit imediat pe jos spre secția de transmisiuni, care se afla în imediata vecinătate.
 
Dimineața m-am prezentat la sergentul major și acesta m-a informat că în noaptea trecută fuseserăm încercuiți. La amiază m-a dus mai departe, la trupa mea de transmisiuni.
 
Rutina radio obișnuită era respectată, dar cu restricțiile pe care le aducea încercuirea, mai ales în ceea ce privea aprovizionarea. Într-o dimineață dintre Crăciun și Anul Nou a trebuit să ne aliniem. Comandantul companiei a anunțat că toți din compania noastră care nu erau esențiali urmau să fie transferați la infanterie.
 
Un total de 14 oameni din Companiile 1 și 2 și convoiul ușor, inclusiv eu, a trebuit să predăm echipamentul suplimentar cât de curând posibil. La amiază eram în amplasamentul tunului unei baterii grele din regimentul nostru de artilerie.
 
Nu exista muniție pentru tunurile de 15 cm, așa că ni s-a predat un scurt curs de mitraliori. În după-amiaza următoare – tocmai ni se servise bolul de supă subțire – s-a dat alarma. Ne-am urcat imediat în vehicule și am fost duși spre linia principală a frontului. Se lăsa întunericul când am fost repartizat la o companie din Regimentul 120 Infanterie. În următoarele zile a fost relativ liniște.
 
În dupăamiaza de 14 ianuarie târziu, am primit ordin să lansăm un contraatac limitat pentru a-i împinge înapoi pe ruși, care veniseră foarte aproape de pozițiile noastre în acea noapte.
 
Înaintasem bine, când rușii au lansat pe neașteptate un baraj de artilerie. O schijă de obuz mi-a distrus partea anterioară a labei piciorului. Zăceam acolo și numai cu mare greutate am reușit să mă târăsc înapoi; restul piciorului mi-a degerat...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Jurnale si memorii

Created in 0.0703 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.