In loc de inchisoare. Michel Foucault in dialog cu Jean-Paul Brodeur

In loc de inchisoare. Michel Foucault in dialog cu Jean-Paul Brodeur
-8%
Preț: 55,20 RON
60,00 RON (-8%)
Promoția expiră la 30.06.2022
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1159-4
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 120
Format: 14x21

DESCRIERE

In loc de inchisoare. Michel Foucault in dialog cu Jean-Paul Brodeur 

 
Michel Foucault a mers la Montreal în mai multe rânduri. Avea prieteni acolo si o rutină a lui. În 1976, la invitaţia preşedintelui Oficiului pentru Drepturile Deţinuţilor, Jean Claude Bernheim, a ţinut o alocuţiune privind soluţiile care să înlocuiască încarcerarea, în cadrul „Săptămânii prizonie-rului“. Evenimentul s-a desfăşurat în colaborare cu Ecole de criminologie din cadrul Universite de Montreal, condusă la acea vreme de Andre Normandeau.

Discursul lui Michel Foucault a fost publicat prima dată în 1990, cu titlul: „Conference de Michel Foucault sur les «mesures alternatives a l’emprisonnement» pronon-cee a l’Universite de Montreal le 15 mars 1976“, în Actes. Les cahiers d’action juridique, nr. 73. Cu aceeaşi ocazie, în Actes, un raport bazat pe statistici privitor la pedepsele care ar putea înlocui închisoarea a evidenţiat faptul că numărul celor aflaţi sub control judiciar în Franţa era în creştere după cel de Al Doilea Război Mondial; acelaşi lucru era valabil şi pentru numărul de deţinuţi. Cei care au contribuit la alcătuirea raportului au adus în discuţie progresul reprezentat de alte pedepse în afară de închisoare, dar şi posibilele lor dezavantaje. Versiunea conferinţei lui Michel Foucault publicată de Actes e, cel mai probabil, o transcriere a textului dactilografiat intitulat Conference de Michel Foucault, Montreal, le 15 mars 1976, aflat în arhivele IMEC (cota D215), de la Caen.
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte
de Sylvain Lafleur  
În loc de închisoare. Expansiunea sau descreşterea controlului social
Michel Foucault în dialog cu Jean-Paul Brodeur    
Actualitatea noastrâ penală, prin prisma lui Foucault de Sylvain Lafleur   
Domiciliu sub supraveghere 
Un interviu cu Tony Ferri 
„Ce este un ilegalism?"
Interviu cu Anthony Amicelle    
Note 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0494 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.