In lumea ta de gheata - Adrian Balog

In lumea ta de gheata - Adrian Balog
-10%
Preț: 36,00 RON
40,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-029-259-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 360
Format: 15x21

DESCRIERE

In lumea ta de gheata - Adrian Balog 

 
... in toamna acelui an, Mircea își preluă postul de profesor de limba germană și franceză în cadrul Facultății de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La început i-a fost destul de greu să se acomodeze în postura de profesor întrucât era obișnuit să asculte ceea ce spuneau alții, iar faptul că nu exista o foarte mare diferență de vârstă între el și studenții cărora le preda îl făcea să se simtă destul de incomod, neștiind adeseori cum să se adreseze acestora.
 
Având o fire blândă și înțelegătoare, le vorbea cu calm acestora și încerca să evite eventualele neplăceri cauzate de unii dintre studenții care voiau să se afirme într-un mod mai grosolan. Deși îl deranjau șușotelile studenților, foarte rar se întâmpla ca Mircea să urle la ei sau să îi dea afară din clasă. În aceste situații, își amintea de felul cum se comportase și el când era student și astfel reușea să le înțeleagă lipsa de interes față de materia predată.
 
Mircea obișnuia să își pregătească lecțiile ce avea să le predea cu o seară înainte pentru a clarifica orice nedumeriri pe care elevii săi le-ar fi putut avea. Astfel răspundea prompt la orice întrebare ce îi era adresată, reușind să lămurească persoana în cauză.
 
Deseori rămânea în pauze să le explice celor care nu au înțeles. La un moment dat chiar înființase un cenaclu ce avea loc de regulă în zilele de joi, la finalul orelor. În cadrul acestuia, se recitau poezii sau se comentau operele marilor scriitori germani și francezi, iar la final aveau loc discuții pe seama culturilor celor două mari popoare.
 
Pe lângă înființarea cenaclului, Mircea participa alături de alți profesori din cadrul facultății la diverse proiecte de traducere a scriitorilor germani și francezi în limba română. Iată cum tânărul profesor a început încetul cu încetul să își clădească o reputație în jurul numelui său și să fie din ce în ce mai apreciat atât de tovarășii profesori, cât și de studenți...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura romana

Created in 0.0579 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.