In trecere - Nora Han

In trecere - Nora Han
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 246
Format: 13x20

DESCRIERE

In trecere - Nora Han

 
... văd în depărtare o fetiţă venind dinspre şcoală către casă, cu ghiozdanul în spate şi mâncând cu poftă din coaja care, puţin mai înainte, îmbrăcase o pâine. Luminiţe albastre de mulţumire îi sclipesc în ochi, dai- cu cât se apropie mai mult, cu atât paşii îi sunt cuprinşi de şovăială.

— Iar o voi încasa, îşi spune în gând. De atâtea ori am fost avertizată să nu mai fac asta.

Străbate curtea în fugă. Trece pe lângă bunica, care trebăluieşte pe prispă, lângă uşa căsuţei sale şi piteşte pâinea sub prosopul de pe masă. Are multe treburi pe care trebuie să le termine singură până când vin părinţii de la serviciu.

Mai întâi, în grădină, o aşteaptă fânul proaspăt cosit să-l ridice semeţ în bătaia vântului, pentru a se zvânta. Apoi, se apropie ora când trebuie să pregătească ceva de mâncare. Regula este bătută în cuie.
 
Cu jumătate de oră înainte de sosirea părinţilor, pune într-un ceaun de tuci apa pentru mămăliga care se va odihni aburind pe fundul din lemn de brad, în mijlocul mesei.
 
Alteori, pregăteşte cu mintea ei de copil, în care a intrat prea timpuriu mintea unui om mare, o mâncare de fasole verde sau de cartofi. Printre treburi şi lecţii, ascunde în sân o carte cu care...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

Created in 0.0610 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.