Incendiar - Michael Cannell

Incendiar - Michael Cannell
ISBN: 978-606-006-164-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 360
Format: 13x21
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Incendiar - Michael Cannell

 
Octombrie 1951

Cu cinci ani mai devreme, în după-amiaza zilei de 22 octombrie 1951, F. P. îşi conducea berlina Daimler cu 144 de kilometri pe autostrada Taconic, având grijă să ţină cont de limitele de viteză. Dacă un poliţist de pe autostradă îl oprea, ar fi putut să-l bănuiască. Poliţistul l-ar fi percheziţionat şi ar fi descoperit obiectul greu pe care F. P. îl avea în buzunarul hainei.

în primele zile ale campaniei sale de bombardamente, F. P. a plecat cu trenul spre Manhattan. Dar simţea că iese în evidenţă şi nu suporta asta. Era unul dintre puţinii pasageri de sex masculin care urcau în tren în orele de după naveta de dimineaţă. Femeile îmbrăcate pentru un prânz în oraş sau pentru un matineu îi aruncau priviri suspicioase.
 
Conductorul s-a oprit puţin prea mult în dreptul lui când i-a compostat biletul, de parc-ar fi vrut să-i memoreze trăsăturile. Sau, cel puţin, aşa i s-a părut lui F. P.

A parcat Daimlerul pe Riverside Drive, în apropiere de Ninety-Sixth Street, rămânând pe locul şoferului şi turnând încet, calculat, nişte praf de puşcă dintr-o sticlă într-o pipă pe care-o ţinea între pantofii de piele cu şnururi. Amorsând bomba cu întârziere, reducea şansele unei explozii accidentale pe drumul spre oraş.

In acel moment mergea pe jos, privind clădirile cu aspect sobru care se înşirau una lângă alta în centrul oraşului. Magazinele aveau multă marfa - pantofi lustruiţi şi sacouri din lână, seturi de mobilă daneză pentru camera de zi, televizoare DuMont în dulapuri închise la culoare. F. P. le admira pe toate, râvnind la ele, cum râvneşte un om la lucruri pe care nu le poate avea.
 
Lumea trecea pe lângă el, pe trotuar, parcă neobservându-l, ceea ce-i accentua sentimentul că era invizibil. în tot acel timp, bomba activă, ascunsă bine în buzunarul paltonului său, ticăia de zor, precum bătăile unei inimi mecanice...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă   
Prolog    

PARTEA ÎNTÂI
Vânătoarea de oameni

capitolul unu. îngerul dreptăţii 
capitolul doi. Geniştii   
capitolul trei. Domnul Gânditor    
capitolul patru. Psihiatrie inversă   
capitolul cinci. Poplar Street    
capitolul şase. Din stradă  
capitolul şapte. Cinematograful Paramount
capitolul opt. „Va fi încheiat la nasturi"    
capitolul nouă. Nu vă băgaţi!   
capitolul zece. Editorul   
capitolul unsprezece. Armistiţiul        
capitolul doisprezece. Dosarele nerezolvate    
capitolul treisprezece. Fair Play    

PARTEA A DOUA
Legea nebuniei

capitolul paisprezece. Interogatoriul    
capitolul cincisprezece. Un răzbunător cu zâmbetul pe buze
capitolul şaisprezece. Domnul Moarte   
capitolul şaptesprezece. Matteawan

Epilog    
Mulţumiri
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0500 sec