Increderea in sine. O filosofie - Charles Pepin

Increderea in sine. O filosofie - Charles Pepin
-10%
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-572-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 176
Format: 13X20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Increderea in sine. O filosofie - Charles Pepin

 
... Aristotel a formulat o definiţie foarte originală şi corectă a prieteniei. Pentru autorul Eticii nicomahice, un prieten este cineva care ne determină să devenim mai buni. în contact cu prietenul, ne simţim bine, progresăm, devenim mai deştepţi sau mai sensibili, ne deschidem în faţa unor dimensiuni ale lumii sau ale noastre de care nu ştiam nimic.
 
Prietenul, mai precizează Aristotel, este cel care ne îngăduie „să ne actualizăm potenţa": datorită lui sau, mai exact, datorită relaţiei pe care o avem cu el, ne dezvoltăm realmente, „în act", talente pe care nu le aveam decât potenţial, „ca potenţă".
 
Relaţia de prietenie este deci prilejul dezvoltării noastre. Prietenul nu trebuie să fie însufleţit de o generozitate pură sau să ne asculte cum ne plângem ore întregi. Dacă relaţia pe care o avem cu el este una bună pentru noi, pentru talentul nostru, dacă ea ne îngăduie să progresăm, atunci acel om este prietenul nostru: prietenul vieţii care sălăşluieşte în noi.
 
Inţeles în acest fel, profesorul de pian, de dans sau de desen, campionul cu care ni se intersectează drumul sau superiorul nostru ierarhic poate să ne fie prieten — fireşte, cu condiţia să ne ofere prilejuri de a ne dezvolta, de a progresa.

Atunci când frecventăm un maestru în artele marţiale, un coach6 sportiv, un profesor de yoga — tot atâţia posibili prieteni în înţelesul aristotelic —, câştigăm în planul încrederii în sine, dar nu pentru că deprindem pur şi simplu noi competenţe.
 
Sensibili la atenţia şi bunăvoinţa altuia, întovărăşiţi de cineva care ne doreşte binele, noi ne regăsim adevărata natură de fiinţe relaţionale. Şi atunci, nu profesorul de pian sau maestrul în artele marţiale este cel care ne dă încredere în noi înşine, ci relaţia pe care o întreţinem cu el.
 
Această relaţie este trăită de-a lungul întâlnirilor regulate ce conferă ritm progresului pe care-l înregistrăm. Simţim de fiecare dată mulţumirea maestrului atunci când vede cum ne ameliorăm, simţim capacitatea sa de a ne motiva, de a ne susţine atunci când ne confruntăm cu dificultăţi...
 
CUPRINS:
 
Introducere   

1.    Cultivaţi bunele legături
Increderea relaţionala   

2.    Antrenaţi-vă
Practica încrederii    

3.    Ascultaţi-vă
Acordaţi încredere intuiţiei 

4.    Minunaţi-vă
Când frumuseţea ne da încredere  

5.    Decideţi
încrederea în îndoiala  

6.    Murdăriţi-vă pe mâini
A face pentru a căpăta încredere 

7.    Treceţi la fapte
A acţiona pentru a dobândi încredere  

8.    Admiraţi
Incredere şi exemplaritate    

9.    Rămâneţi fideli dorinţei voastre
Antidotul crizei de încredere  

10.    Acordaţi încredere misterului
Increderea în viaţă  
 
ANEXE
Operele care au stat la baza acestei cărţi     
Index

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0484 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.