Indestructibil - John R. Bruning

Indestructibil - John R. Bruning
Preț: 65,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-185-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 584
Format: 13x20

DESCRIERE

Indestructibil - John R. Bruning

 

Decembrie 1941
Manila, Filipine


Intr-un pat cu patru stâlpi, făcut manual, sub o plapumă albă, confecţionată în casă, Paul Irvin „P. I.“ Gunn stătea întins lângă cea care îi era soţie de 20 de ani. Părul lui Polly, de culoarea migdalelor, întotdeauna împletit cu grijă, îi decora perna.

Dormeau apropiaţi unul de celălalt, îmbrăţişaţi ca doi amanţi a căror pasiune reciprocă nu pălea niciodată. Alte cupluri se formau şi se destrămau. Ei doi se bucuraseră de o căsnicie fericită, în ciuda tuturor obstacolelor pe care li le scosese în cale o viaţă grea şi periculoasă.

Pe noptiera lui P. I. se afla un ceas de mână BUSHIPS Hamilton, varianta standard oferită de Forţele Navale ale Statelor Unite, un memento al unei cariere rămase cu patru ani în urmă, de acum, dar pe care îl purta în continuare în fiecare zi.

Subţire, zdravăn construit şi ros de nenumăratele aventuri prin care trecuse, ceasul reflecta perfect trăsăturile fizice ale lui P. I. Pe parcursul a zece ani, atât omul, cât şi ceasul scăpaseră cu viaţă din toate experienţele posibile, de la furtuni violente în largul oceanului la accidente aviatice şi misiuni de luptă deasupra Nicaraguei în biplane uşurele.

Ceasul devenise o parte din om cu mult timp în urmă. Minutarul minuscul se deplasă pe cadran încă o gradaţie, până când ceasul indică exact 4. 30.

 

In pat, ochii albaştri-cenuşii ai lui P. I. se deschiseră brusc. Dădu plapuma la o parte şi se ridică în capul oaselor ca un arc. Pentru el nu exista o trecere lentă de la somn la starea de veghe. Precum o lumină aprinsă de la întrerupător, sărea din somn la capacitate deplină de funcţionare, în fiecare dimineaţă la 4. 30 fix.

Nu avea niciodată nevoie de un ceas cu alarmă; ceasul lui intern era mai precis decât orice dispozitiv pe care ar fi putut să-l producă oricine, chiar şi elveţienii...

Picioarele lui desculţe atinseră podeaua de lemn, pe care servitorii familiei o lustruiau legându-şi coji de nucă de cocos pe picioare. Acel proces săptămânal reprezenta o sursă de fascinaţie pentru cei doi băieţi mai mici ai lui P. I. şi Polly:
- Deşteptarea! strigă P. I., vocea lui răsunând asurzitor în întreaga casă...

 

DIN CUPRINS:

 

Nota autorului    7
Hărţi    14
Vrejaţă    19


PARTEA 1
Odiseea filipineză

1.    Ultima zi de normalitate    23
2.    Călătorul misterios    34
3.    în mijlocul furtunii    50
4.    Vocea Manilei    66
5.    Ziua fiestelor    73
6.    Teroare în noapte    86
7.    Scene de pe marele ecran    94
8.    în întâmpinarea dezastrului    102
9.    Recrutul de vârstă mijlocie    112
10.    Nelegiuitul fiu al unui om al legii    124
11.    Capcana    140
12.    Baronul roşu american    151
13.    Aliaţii refugiaţilor    159
14.    Rutină în haos    171
13. Ajunul Crăciunului    181
14. Ultima transmisiune    192

 

.........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

41,76 RON
44,90 RON (-6,99%)
Created in 0.0512 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.