Indezirabilii. America, Auschwitz si un sat prins la mijloc - Michael Dobbs

Indezirabilii. America, Auschwitz si un sat prins la mijloc - Michael Dobbs
-10%
Preț: 41,40 RON
46,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-364-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 424
Format: 13x20

DESCRIERE

Indezirabilii. America, Auschwitz si un sat prins la mijloc - Michael Dobbs

 
... zvonurile legate de probleme păreau legate cumva de un reportaj difuzat la radio în care se vorbea despre un diplomat german de la Paris care fusese ucis de un refugiat evreu care o luase razna. Fata de paisprezece ani nu pricepea legătura dintre episod şi familia Wachenheimer, care trăia la sute de kilometri distanţă, în Kippenheim, un sat obscur din regiunea Baden, poziţionată în s'ud-vestul Germaniei. în cele din urmă, Hedy şi părinţii ei dormi-seră netulburaţi.

Hedy a avut nevoie de vreo patruzeci de minute ca să parcurgă drumul de cinci kilometri spre şcoală, jumătate mergând, jumătate pedalând. Având doar o mie opt sute de locuitori, Kippenheim nu era suficient de mare ca să aibă propriul liceu, aşa că Hedy trebuia să facă naveta în apropiatul oraş Ettenheim.
 
Drumul şerpuit de ţară o purta printre colinele Pădurii Negre, îndrăgită de generaţii întregi de nemţi pentru satele sale cu aspect perfect, pentru potecile de drumeţie şi pentru peisajele superbe. în dreapta ei se afla un castel, construit în vârful unui deal, ce avea o privelişte impunătoare asupra Rinului. în depărtare, de cealaltă parte a vastei câmpii a râului, munţii din estul Franţei formau o siluetă albastră-închis.

în secolul al XVII dea, când evreii s-au stabilit prima dată în zonă, Mahlberg Schloss făcuse parte din sistemul defensiv al Sfântului Imperiu Roman, Fusese construit de conducătorii din Baden, cunoscuţi sub titlul lor aristocrat de margraf. Margrafii se bazaseră pe bancherii evrei şi pe afaceriştii înstăriţi ca să le finanţeze armatele.
 
Acei „evrei de curte“ se bazau, la rândul lor, pe o reţea de negustori evrei din zonele rurale care acceptau tranzacţii în termeni ceva mai favorabili decât negustorii creştini din marile oraşe precum Freiburg, care erau inaccesibile pentru evrei. 2 Protejaţi de margrafi, evreii trăiau încă de atunci într-o zonă de graniţă ce avea o importanţă strategică...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă de Sara Bloomfield   
unu    Noiembrie 1938 
doi    Cozile pentru viză   
trei    FDR 
patru    Kippenheim    
cinci    Fuga    
şase    „Salvaţi-ne sufletele   
şapte    Coloana a cincea  
opt    Gurs    
nouă    Marsilia-Martinica   
zece    Les Milles  
unsprezece    „Duşmani străini''  
doisprezece    „Către Est'' 
epilog    Amintiri   
Viza familiei Maier   
In memoriam    
Arbori genealogici    
Mulţumiri şi notă despre bibliografie   
Note  
Bibliografie selectivă    
Indice  

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0472 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.