Inima cedează ultima - Margaret Atwood

Inima cedează ultima - Margaret Atwood
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067106398
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 496
Format: 13x20

DESCRIERE

Inima cedează ultima - Margaret Atwood
 
... când au ajuns înapoi în nord, au plătit avansul pentru o casă cu două dormitoare și necesitând un pic de iubire, dar cu suficient spațiu pentru o familie în creștere, cum le spuse agentul imobiliar, clipind din ochi cu subînțeles.
 
Li s-a părut convenabil atunci, însă, privind retrospectiv, decizia de a cumpăra casa a fost o greșeală – a fost nevoie de renovări și reparații, ceea ce a însemnat îndatorări suplimentare, peste ipotecă. Dar erau încrezători că pot face față: nu erau risipitori de felul lor și munceau din greu. Asta te omoară: munca din greu.
 
Stan se spetise muncind. Mai bine nu s-ar fi zbătut atât, din moment ce în final s-a ales tot cu praful de pe tobă. Îi vine să turbeze de furie, când își amintește cum muncise pe brânci. Pe urmă, totul s-a dus de râpă. Peste noapte, așa i s-a părut.
 
Nu doar în viața lui personală: întregul castel din cărți de joc, întregul sistem s-a năruit, miliarde de dolari s-au evaporat din evidențele contabile, ca aburul dimineții. Hoarde de experți de doi-bani apăreau la TV, cu pretenția de a explica motivele pentru care se ajunsese aici – aspecte demografice, pierderea încrederii, uriașe jocuri piramidale –, dar toate astea erau niște aiureli fără nicio bază.
 
Cineva mințise, cineva trișase, cineva făcuse escrocherii la bursă, cineva provocase inflația monedei. Joburi insuficiente, oameni prea mulți. Sau joburi insuficiente pentru oameni obișnuiți ca Stan și Charmaine. Partea de nord-est, unde erau ei, a fost lovită cel mai dur...
 
...........
 
... au rezistat o vreme în căsuța lor, trăind cu mâncare de la fast-food și cu banii obținuți din vânzarea mobilei, renunțând la curentul electric și stând pe întuneric, sperând că lucrurile aveau să se îndrepte până la urmă.
 
În final, au scos casa la vânzare, dar deja nu mai existau cumpărători; casele din dreapta și din stânga lor, deja goale, fuseseră călcate de borfași, care jefuiseră tot ce se putea vinde.
 
Într-o bună zi, nu au mai avut bani pentru ipotecă, iar cărțile de credit le fuseseră blocate. Au părăsit casa până să nu fie dați afară și au plecat de-acolo până ca băncile să nu le înhațe mașina.
 
Din fericire, Charmaine pusese deoparte niște bănuți. Cu aceste economii și leafa ei modestă de la bar, plus bacșișuri, au putut să umple rezervorul mașinii, să închirieze o căsuță poștală, pretinzând astfel că ar avea o adresă, dacă s-ar fi ivit ceva pentru Stan, și să se ducă uneori la spălătorie, când nu mai puteau suporta jegul hainelor de pe ei...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0455 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.