Inimă de arici. Povestea unei mici călăuze care m-a învățat ce înseamnă curajul - Massimo Vacchetta

Inimă de arici. Povestea unei mici călăuze care m-a învățat ce înseamnă curajul - Massimo Vacchetta
-20%
Preț: 24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8142-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 256
Format: 13x20

DESCRIERE

Inimă de arici. Povestea unei mici călăuze care m-a învățat ce înseamnă curajul - Massimo Vacchetta

 
...în dimineaţa de Crăciun m-am trezit foarte devreme: aricii mei meritau un prânz special în ziua aceea deosebită, de care eram profund legat încă din copilărie. Când eram mic, 25 decembrie însemna afecţiune, pace, un armistiţiu în certurile dintre mama şi tata. Şi mama era întotdeauna bucuroasă în ziua de Crăciun, sau cel puţin aşa mi se părea.
 
O vedeam ocupată să gătească bunătăţi gustoase, în vreme ce în jurul mesei se aşezau bunica mea Caterina şi unchiul Osvaldo, fratele mai mic al mamei. Mirosul de mâncare şi seninătate ţinea doar o zi, dar în inima mea stăruia un an întreg, până la Crăciunul următor.
 
Aşadar, de dimineaţă, m-am apucat imediat de lucru şi am pregătit cu grijă masa pentru micii pacienţi ai Centrului. O mână de seminţe de pin, o bucăţică de carne de pui şi o felie de măr erau garnitura la crochetele pentru pisici, mici delicatese care le îmbogăţeau prânzul de zi cu zi, deja îmbelşugat. Dar astăzi era voie: trebuia să sărbătorim şi-mi plăcea ideea de-a le face şi lor un cadou.
 
Abia aşteptam să mă duc la mama şi să regăsesc armonia Crăciunului. Chiar dacă bunica mea Caterina şi unchiul Osvaldo nu mai erau, sigur îl invitase pe vărul meu Francesco şi pregătise mâncărurile care-i ieşeau cel mai bine.
 
Am pus ceasul să sune în zori: voiam să fac lucrurile în tihnă şi cum se cuvine, astfel încât să pot ajunge la timp măcar de data asta şi s-o fac fericită pe Franchina mea, exasperată de întârzierile mele cronice.
 
N-am izbutit. Părea că timpul îmi tot alunecă printre degete fără să bag de seamă. Aricii devoraseră orele. Mai cu seamă Lisa mă îngrijora: nu voia să mănânce cu nici un chip. Cu cât insistam mai mult, cu atât se încăpăţâna să refuze. Chiar începusem să mă întreb dacă nu cumva îi rănisem gâtul când, cu o zi înainte, extrăsesem suzeta de plastic.
 
In ciuda planificării riguroase, am ajuns la mama pe la trei, cu un aer stânjenit şi vinovat. In jurul mesei întinse stăteau ea, vărul Francesco şi mătuşa Giusy, aşteptându-mă cu braţele încrucişate.
 
—    Eşti incorigibil, mi-a reproşat mama.
 
—    Speram să fi început fără mine..., am încercat eu să mă scuz.
 
—    E Crăciunul, a mai adăugat şi mi-a arătat un scaun.
 
In ciuda întârzierii impardonabile, odată cu felurile de mâncare, atmosfera s-a mai încălzit şi s-a destins. Mama gătise şi nişte reţete vegetariene special pentru mine. Chiar dacă aveam deja cincizeci de ani, continua să-şi exprime iubirea hrănindu-mă, aşa cum făceam şi eu cu pacienţii mei...
 
CUPRINS:
 
1.    Intoarcere în Rai   
2.    La Ninna   
3.    Lecţia învăţată de la Lisa     
4.    Trezirea la realitate    
5.    Neputinţa sufletului    
6.    Lisa, inimă sfântă   
7.    Palpitaţii    
8.    Atmosfera Crăciunului    
9.    Viaţa la Centru    
10.    Un obstacol   
11.    Noi generaţii de pui   
12.    Un leagăn al emoţiilor   
13.    Botica   
14.    Vacanţa aceea în Malta    
15.    Copacul aricilor  
16.    Roata vieţii   
17.    O soră apărută pe neaşteptate   
18.    Inimă de arici   
19.    Pipino
20.    Codul iubirii    
21.    Degeţica şi chirurgul cu mâini de pianist 
22.    Selina şi Ninna, din nou împreună  
23.    Vremea împăcării   
24.    în inimă pentru totdeauna  
25.    Stea, steluţă   

SOS arici: regulile care le salvează viaţa 
Mulţumiri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0428 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.