Inima Yoga (Osho)

Inima Yoga (Osho)
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 330
Format: 13x20

DESCRIERE

Inima Yoga (Osho)

 
... când un maestru atinge iluminarea în corp, corpul trebuie să-şi împlinească karmele, vechile samskara, condiţionările din trecut. Trebuie terminat totul; doar atunci poate fi părăsit corpul. Iată cum se întâmplă: avionul vă aşteaptă, dar voi mai aveţi nişte treburi de terminat. Toţi creditorii voştri sunt acolo şi vă roagă să le daţi ce e al lor înainte să plecaţi.
 
Sunt mulţi creditori, pentru că de multe vieţi tot promiteţi, faceţi lucruri, acţionaţi, vă purtaţi în anumite feluri; uneori faceţi bine, alteori rău, uneori sunteţi păcătoşi, alteori sfinţi. Aţi acumulat atât de mult. înainte să plecaţi, întreaga existenţă vă cere să terminaţi totul.

   Când vă iluminaţi, ştiţi că nu sunteţi corpul, dar le datoraţi multe corpului şi lumii materiale. E nevoie de timp. Buddha şi Mahavira au mai trăit patruzeci de ani după ce s-au iluminat ca să-şi plătească toate datoriile şi să termine tot ce începuseră. Nu întreprindeţi acţiuni noi, dar cele vechi care încă mai există trebuie terminate, vechile vestigii trebuie distruse. Când toate conturile sunt încheiate, puteţi lua avionul.

   Până acum, cât aţi trăit în mijlocul materiei, aţi mers orizontal - ca şi cum aţi fi fost într-un car cu boi. Acum puteţi să vă deplasaţi vertical. Acum puteţi merge în sus. înainte de asta, aţi mers mereu ori înainte, ori înapoi; nu exista nicio mişcare verticală.
 
Cu cât vă ridicaţi mai sus... Dumnezeu, maestrul maeştrilor, este cel mai înalt punct, din care perspectiva este totală. Conştiinţa voastră este la fel; nu s-a schimbat nimic. Un iluminat are aceeaşi conştiinţă pe care o are şi Dumnezeu, starea supremă de conştiinţă - nu există nicio diferenţă între conştiinţe în sine. Dar câmpul de percepţie este diferit. Acum, poate vedea totul.

   în vremea în care trăiau Buddha şi Mahavira a existat o mare dezbatere. Este util să o înţelegeţi acum, dacă vreţi să ştiţi răspunsul la întrebare. A existat o dezbatere. Cei care-l urmau pe Mahavira obişnuiau să spună că Mahavira este omnipotent, omniscient, omniprezent, sarvajna, atotcunoscător.

   într-un fel, aveau dreptate, pentru că după ce un om se eliberează de materie şi de corp, devine Dumnezeu. Dar în alt fel greşeau, pentru că şi dacă iluminatul s-a eliberat de corp, nu l-a părăsit încă. Nu mai există identificare acolo; persoana ştie că nu este corpul, dar este în continuare în el. E ca şi cum aţi trăi într-o casă şi brusc descoperiţi că nu este a voastră; este casa altcuiva, iar voi locuiaţi în ea.

   Dar şi atunci, ca să plecaţi din casă va trebui să faceţi nişte aranjamente, să scoateţi din lucruri. Va dura o vreme. Acum că ştiţi că nu e casa voastră, atitudinea voastră este diferită. Acum nu vă faceţi griji în privinţa casei, indiferent ce s-ar întâmpla.
 
Dacă în ziua următoare se prăbuşeşte şi devine o ruină, pentru voi nu contează. Dacă plecaţi şi a doua zi ia foc, pentru voi nu contează; îi aparţine altcuiva. Cu o clipă în urmă, eraţi identificaţi cu casa; era a voastră. Dacă ar fi avut loc un incendiu sau dacă s-ar fi dărâmat, v-aţi fi îngrijorat foarte tare. Acum identi¬ficarea nu mai există.

   Cei care-l urmau pe Mahavira aveau într-un fel dreptate, pentru că atunci când ajungi să te cunoşti devii atotştiutor. Dar cei care-l urmau pe Buddha spuneau că nu e aşa - că un buddha poate şti un lucru dacă vrea să-l ştie, dar nu este atotştiutor. Ei obişnuiau să spună că dacă Buddha vrea, îşi poate concentra atenţia oriunde, iar atunci devine capabil să cunoască ce se află acolo. 
 
............
 
CUPRINS:
 
Prefaţă... vii

Capitolul 1 Ce înseamnă samadhi... 1
Capitolul 2 Simplitatea nu e pe gustul egoului... 39
Capitolul 3 Şi efortul, şi abandonarea au nevoie de implicare totală... 71
Capitolul 4 Patanjaii este foarte convingător... 97
Capitolul 5 Diferenţa dintre necesitate şi dorinţă... 125
Capitolul 6 Osho: începutul unei tradiţii, nu sfârşitul ei... 151
Capitolul 7 Prin repetarea lui Aum, toate obstacolele dispar... 179
Capitolul 8 Moartea este alchimică... 211
Capitolul 9 Cum să devii mai frumos şi mai fericit... 241
Capitolul 10 E greu să te simţi atras de un Buddha... 275

Despre autor... 307
Centrul internaţional de meditaţie Osho... 310
Alte cărţi de Osho... 313

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0466 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.