Inovatia. Cum functioneaza si de ce-i prieste libertatea? - Matt Ridley

Inovatia. Cum functioneaza si de ce-i prieste libertatea? - Matt Ridley
-10%
Preț: 44,99 RON
49,99 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-4310-60-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 448
Format: 14x21
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

Inovatia. Cum functioneaza si de ce-i prieste libertatea? - Matt Ridley

 
... probabil că cel mai uimitor aspect al inovaţiei e cât de nepopulară este, în pofida faptului că vorbim atât de mult despre ea. In ciuda faptului că avem din plin dovezi că a transformat vieţile aproape tuturor în bine, în nenumărate feluri, reflexul imediat al majorităţii oamenilor în faţa a ceva nou este să se îngrijoreze, câteodată chiar să se simtă dezgustaţi.
 
Dacă nu ne este în mod evident utilă nouă, avem tendinţa să ne imagi năm consecinţele negative care ar putea să apară, mai degrabă decât pe cele pozitive.
 
Şi punem obstacole în calea inovatorilor, acţionând de partea celor care au un interes clar să menţină starea de fapt: investitorii, managerii şi, în egală măsură, angajaţii.
 
Istoria ne demonstrează că inovaţia este o floare delicată şi vulnerabilă, uşor de călcat în picioare, dar care poate creşte repede din nou dacă sunt create condiţii prielnice.

Acest fenomen ciudat al inovaţiei şi rezistenţa în faţa sa a fost sărbătorit cu elocvenţă cu mai mult de trei secole în urmă, înainte de începutul unui mare proces de îmbogăţire, de către un inovator - deşi el nu ar fi folosit acest cuvânt.

William Petty fusese în adolescenţă mus pe o corabie şi, după ce a naufragiat pe un ţărm străin, având un picior rupt, a ajuns să primească educaţie iezuită, devenind apoi secretar al filozofului Thomas Hobbes.
 
După un răstimp petrecut în Olanda şi-a început cariera de medic şi om de ştiinţă, înainte de a deveni comerciant, speculant cu terenuri în Irlanda, membru în Parlament, apoi un bogat şi influent deschizător de drumuri în domeniul economiei. A fost mai bun ca inovator decât ca inventator.
 
La începutul carierei lui, pe când era profesor de anatomie la Oxford, în 1647 Petty a inventat şi brevetat un instrument dublu de scris - cu ajutorul căruia putea să producă două exemplare ale primului capitol din Epistola către evrei odată, în cincisprezece minute - precum şi o schiţă pentru construirea unui pod fără sprijin în albia râului...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1019 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.