Instruirea bazata pe intelegere. Cum ii sprijinim pe elevi sa invete eficient - Ion Albulescu

Instruirea bazata pe intelegere. Cum ii sprijinim pe elevi sa invete eficient - Ion Albulescu
-15%
Preț: 32,30 RON
38,00 RON (-15%)
Promoția expiră la 30.06.2021
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-048-291-8
Anul publicării: 2021
Pagini: 200
Format: 17x24
Categoria: Auxiliare

DESCRIERE

Instruirea bazata pe intelegere. Cum ii sprijinim pe elevi sa invete eficient - Ion Albulescu

 
... cartea Instruirea bazată pe înţelegere. Cum îi sprijinim pe elevi să înveţe eficient face parte din colecția Sinteze de pedagogie și vă prezintă semnificaţiile complexe ale conceptelor de „predare” şi de „învăţare”, modalităţile efective de realizare, condiţiile şi factorii de care depinde eficienţa acestor demersuri, astfel încât şcoala să asigure o educaţie de calitate pentru toţi elevii.
 
Accentul se pune pe necesitatea și importanța înțelegerii de către elevi a conținuturilor instruirii, ca o condiție a reușitei în eforturile lor de învățare, o învățare bazată pe înțelegere, și nu pe memorarea mecanică.
 
Profesorilor le este adresat îndemnul de a depăși formalismul, stereotipiile, abordările nivelatoare, care se dovedesc a fi sterile și ineficiente. Ei trebuie să vină în întâmpinarea diferitelor nevoi și interese ale elevilor, să permită stiluri și ritmuri diferite de învățare, pentru a-i sprijini pe toți în învățare și dezvoltare.
 
Întreaga abordare se bazează pe evoluții conceptuale din domeniul științelor educației susceptibile de a-i provoca cititorului analize și reflecții care să stea la baza eforturilor de îmbunătățire a propriilor practici didactice.
 
Există o relație directă între explicația oferită de profesor în timpul activității și înțelegerea de către elev a conținutului de învățat. Inițierea și sprijinirea proceselor de învățare ale elevilor, prin explicații adecvate din partea profesorului, este însă una dintre cele mai complexe sarcini didactice și, totodată, una dintre cele mai solicitante.
 

Din cuprins:


- Cum influenţează profesorii performanţa şcolară a elevilor.
- Înţelegerea conţinutului instruirii.
- Explicaţie şi înţelegere.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0455 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.