Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Insula zeilor - Pavel Corut (Octogon 103)

Insula zeilor - Pavel Corut (Octogon 103)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 300
Format: 13x20
21,25 RON
25,00 RON (-15%)
Promoția expiră la 30.04.2018
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Insula zeilor - Pavel Corut (Octogon 103)

 
An aparitie: 2017
 
Format: 13x20
 
Insula zeilor
 
Toamna românească e ceva mai blândă decât cea din Belgia. Culorile ei au explodat în frunze şi în flori, iar Soarele încălzeşte binişor, îmi fac plăcerea de a admira florile din Piaţa Coşbuc, aşa cum se prezintă ele înainte de a ajunge la detailişti.
 
Păcat că cele mai multe nu sunt crescute în ţară, deşi avem condiţii excelente pentru aceasta! Unii ţărani s-au boierit ceva de speriat, alţii beau de nu mai ştiu de ei şi nu puţini au luat calea străinătăţii.
 
Mai precis, au migrat în alte ţări europene, lucru ce nu înseamnă chiar străinătate, ci un fel de patrie extinsă. Puteţi avea şi altă părere despre Uniunea Europeană, căci eu nu mă supăr. Fiecare om judecă realitatea din jur cu mintea lui.
 
Telefonul îmi piuie delicat. Il scot şi privesc apelul. Şeful Octogonului Românesc, Laurenţiu Cremene, mă caută la o oră neobişnuită. Deschid aparatul şi rostesc scurt:
 
- Ordin!
 
- Vino la mine, pregătit pentru o misiune internă de trei zile!
 
- Ora şi data?
 
- Azi, la ora 12. 00.
 
- Am înţeles!
 
Niciun cuvânt în plus. Inchid şi verific ceasul. Mai am o oră şi ceva până la întâlnirea cu comandantul, timp suficient să cumpăr câteva flori pentru fiică şi soţie. Aleg trandafiri galbeni pentru Alexandra şi crizanteme ruginii pentru Ramona, plătesc şi sar în maşină.
 
Până acasă, fac numai opt minute de condus relaxat. Nu-mi fac niciun fel de probleme cu misiunea. Dacă e în interiorul ţării, probabil mergem la Zamolxe, lucru cât se poate de plăcut mie.
 
Parchez şi pornesc pe aleea străjuită de viţă de vie de masă. Ciupesc câte o boabă din struguri, iar în faţa casei culeg o pară din pomul imens, moştenit de la colonelul Arbore.
 
Ăsta e obiceiul meu, să mănânc fructe direct din grădină, ca în copilărie. Mi se par mult mai gustoase decât cele servite la masă, după curăţare şi spălare. Cred că acest obicei îmi întăreşte imunitatea.
 
Ramona mă primeşte cu o îmbrăţişare caldă, încântată fiind de flori. O anunţ liniştit că plec în misiune prin ţară, să nu-şi facă griji mari. Nu protestează şi nu se lamentează, căci e deprinsă cu viaţa de soţie de ofiţer de informaţii.
 
Mă pregătesc să-mi fac bagajul, dar constat că nu l-am întrebat pe Cremene nimic despre ţinută. Nu are rost să-l deranjez, aşa că aleg o ţinută sport destul de lejeră, dar şi o scurtă mai groasă, pentru cazul că mergem în munţi.
 
Mă despart de soţie cu obişnuitul sărut şi cu rugămintea de a avea grijă de fată, aflată momentan la şcoală. Niciun fel de emoţie nu mă încearcă. Plec în misiune ca la nuntă...
 
 
CUPRINS:
Captiv în Maroc
V-am terminat, Varain!
Singur
Evadarea 
Bine că încă râdem 
Cârtiţa
Insula zeilor 
 
PARTEA A DOUA
 
Cap. 1. Ciocnirea de civilizaţii 
Cap. 2. Stelele Europei Unite 
Cap. 3. Naţionalism, populism şi patriotism
Cap. 4. Suntem slăbiţi, dar neînfrânţi! 
Cap. 5. Din ce voi trăi, dragi români?
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 1.8540 sec
loader
Caut in catalog...
loader