Ințelegerea textelor și ariile curriculare

Ințelegerea textelor și ariile curriculare
-20%
Preț: 40,00 RON
50,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-6918-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 432
Format: 17x24
Categoria: Stiinte sociale

DESCRIERE

Ințelegerea textelor și ariile curriculare - Mark W. Conley

 
Prin Înţelegerea textelor şi ariile curriculare, Mark Conley, unul dintre principalii cercetători în domeniul educaţiei de astăzi, le oferă profesorilor o gamă largă de idei, strategii şi tehnici care să-i ajute pe elevi să-şi dezvolte abilităţile de înţelegere a unui text – abilităţi legate de scris, citit, vorbire, ascultare, înţelegere şi deprinderile necesare în abordarea diferitelor arii curriculare...
 
Textele digitale
Confruntarea cu complexitatea textelor digitale - fotografii, media (televiziune, ziare electronice şi desene animate), filme şi imagini de pe internet - poate prezenta şi mai multe provocări. Fiecare text digital este construit cu ajutorul unui limbaj creativ unic - cu diferite sisteme de genuri, gramaticale, sintactice, de simboluri, de scheme şi de metafore. în textele digitale sunt încorporate valori şi multiple perspective. Multe texte digitale, asemenea paginilor web şi imaginilor de televiziune, sunt orientate spre afaceri şi menite să aducă profit. Aşa cum textele digitale sunt reprezentate în multe feluri, tot aşa şi oamenii experimentează textele digitale în multe moduri diferite: click de mouse, vizualizare şi ascultare (Pailliotet, 2001).
Textele digitale sunt demne de atenţie prin prevalenţa lor în viaţa elevilor. Imaginile digitale sunt peste tot şi joacă un rol în modul în care oamenii văd realitatea. Textele digitale le permit adolescenţilor să aibă parte de tot felul de experienţe neoficiale sau chiar alternative cu literaţia, inclusiv prin intermediul blogurilor şi fanzinelor, care sunt reviste publicate personal, tipărite sau online. Adolescenţii de astăzi pot crea şi consuma propriile texte digitale, multe dintre ele fiind nefamiliare şi complicate pentru adulţi. Pentru o trecere în revistă a modului în care textele digitale au devenit mai comune în şcoli în zilele noastre, citeşte Rezumatul cercetării.
Unele aspecte ale textelor digitale sunt similare textelor informative. Textele digitale cu un scop clar, cu o structură organizaţională solidă şi consistenţă a limbajului şi reprezentărilor pot fi mai uşor de înţeles decât textele digitale care sunt haotice şi dezorganizate. Textele digitale conţin de asemenea elemente unice. Gândeşte-te la paginile web, de exemplu. Cele mai simple, precum pagina oficială a unei şcoli reprezentată în figura 5. 3, cuprind informaţii de bază şi, poate, o bară de meniuri rudimentară: pagina principală, adresă de e-mail şi o scurtă prezentare. Paginile web mai complexe (vezi figura 5. 4) sunt tridimensionale, prezentând meniuri pe mai multe niveluri, butoane şi imagini. Comparativ cu textele clasice, unele texte digitale reprezintă adevărate labirinturi de informaţii.
Ai avut vreodată experienţa de a vizita o pagină web complexă de pe care să nu mai ştii cum să ieşi?
 
CUPRINS:
 
Secţiunea 1. Promovarea învăţării pentru provocările actuale
Literaţia în aria de conţinut: susţinerea tuturor adolescenţilor pentru a învăţa în noul context   
Literaţia la adolescenţi, diversitate şi predare pentru elevii de azi  
Cum să promovezi aşteptări înalte în procesul de predare-învăţare într-o epocă a standardelor şi responsabilităţii  
Metode alternative în proiectarea şi predarea lecţiilor  

Sectiunea 2. Cum să predai elevilor de azi
Inţelegerea şi utilizarea textelor 
Evaluarea continuă  
Activarea cunoştinţelor anterioare şi motivarea inainte de lectura textelor    
Dezvoltarea cunoştinţelor şi strategiilor legate de vocabular    
Susţinerea elevilor în aprofundarea lecturii   
Susţinerea elevilor în dezvoltarea abilităţilor de literaţie critică 
Dezvoltarea competenţelor de scriere a textelor la toate disciplinele
Dezvoltarea abilităţilor de literaţie şi a comunităţii în interiorul şi în exteriorul clasei

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0695 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.