Intelepciunea evurilor - Un maestru modern aduce adevarurile eterne in viata de zi cu zi

Intelepciunea evurilor - Un maestru modern aduce adevarurile eterne in viata de zi cu zi
Anul publicării: 2018
Pagini: 384
Format: 14x20
Preț: 48,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Intelepciunea evurilor - Un maestru modern aduce adevarurile eterne in viata de zi cu zi (Wayne W. Dyer)

 
... ce ne pot învăţa astăzi toţi aceşti maeştri pe care îi considerăm oamenii cei mai luminaţi şi mai înzestraţi spiritual?

    Volumul conţine pasaje încărcate de înţelepciune, aparţinând unora dintre cei mai mari gânditori ai umanităţii, printre care Iisus, Buddha, Michelangelo, Rumi, Whitman şi alţii, pe teme diverse precum singurătatea, timpul şi pasiunea.
 
Deşi au trăit în epoci şi culturi diferite, toţi aceştia comunică adevăruri universale despre experienţele umane...
 
Fragmente:
 
... dacă poftiţi la ceva ce v-ar putea provoca un rău, reamintiţi-vă de cuvintele poetului: „Nu-mi îngăduie să râvnesc mintea mea." Dyer se referă la capacitatea de a alege. Înţelegeţi că aveţi puterea de a alege. Nu există nimic în afara voastră pe care să daţi vina pentru poftele sau dependenţele voastre nesănătoase.
 
Duceţi-vă în împărăţia voastră interioară, acolo unde mintea este capabilă să facă alegeri care sunt mai puternice decât dependenţele.
 
Atunci când vă pierdeţi în nevoia de a fi victorios cu orice preţ, puteţi fie să daţi vina pe presiunile societăţii, fie să vă duceţi în această împărăţie plină de forţă din interiorul vostru şi să-i cereţi minţii voastre să servească mai degrabă binele suprem al tuturor celor implicaţi, în locul egoului vostru plin de sine.

    Nevoia de a câştiga mai mult decât este necesar, de a alerga după succes cu orice preţ, de a urmări în mod constant aprobarea celorlalţi nu ne este impusă, e o funcţie privitoare la modul în care alegem să folosim acel mister invizibil din noi, mintea noastră.
 
Edward Dyer ne spune că sunt mulţi în jurul nostru care au prea mult şi, cu toate acestea, poftesc la şi mai mult. „Unii au prea mult şi tot râvnesc;/Eu am puţin şi nimic nu-mi mai pot dori./Deşi mult au, ei sărăcesc,/Eu sunt avut, deşi făr' de comori."

    El îi priveşte pe ceilalţi trăind în agonie, aparent niciodată satisfăcuţi şi întotdeauna aflaţi în urmărirea eluzivului Mai mult. „Ei n-au, eu le las; ei tânjesc, eu trăiesc."

    După cum sugerează delicat poetul, există alegerea de a deveni mistuit de lăcomie şi acaparare, de a vă chinui şi de a fi o victimă a hazardului şi de a trăi cu teamă, sau să hotărâţi că „Astfel de griji mintea mea n-ar îndura, de bună seamă".
 
Fiţi conştienţi că mintea voastră e cea care faceaceste alegeri. Doar ea. Fericirea nesfârşită şi împlinirea vă sunt disponibile după cum lasă poetul să se înţeleagă în acest vers: „Trăiesc mai departe mulţumit,/ Nu caut mai mult decât ce se găseşte."

    Mintea voastră e dispusă şi capabilă să vă ofere o viaţă întreagă de pace şi linişte. Hotărându-vă să vă răzgândiţi, puteţi începe să trăiţi. Dacă recurgeţi la acea împărăţie interioară, creaţi o viaţă mai degrabă generoasă, decât marcată de lipsuri. În mintea voastră, aveţi întotdeauna libertatea de a fi împăcaţi.

    Fiecare teamă pe care o simţiţi nu vine din exterior, ci din modul în care alegeţi să vă folosiţi mintea. Când ştergeţi din împărăţia voastră interioară rămăşiţele condiţionării de o viaţă, puteţi elimina până şi frica de moarte. E o stare de graţie descrisă de Edward Dyer astfel: „De viaţă nu mi-e silă, de moarte nu mă tem."

    Împărăţia voastră e modul în care vă folosiţi mintea în ciuda tuturor circumstanţelor. Voi sunteţi regele, conducătorul suprem. Nimeni nu vă poate supăra fără consimţământul minţii voastre regale. Nimeni nu vă poate deprima fără permisiunea voastră. Nimeni nu vă poate răni sentimentele fără acordul vostru...
 
 
CUPRINS:
 
MULŢUMIRI... 9
INTRODUCERE... 11
 
MEDITAŢIA... 17
CUNOAŞTEREA... 23
LEADERSHIPUL... 29
RĂBDAREA... 33
INSPIRAŢIA... 39
TRIUMFUL... 45
COMPORTAMENTUL COPILĂRESC... 53
DIVINITATEA... 59
ILUMINAREA... 65
CLIPA PREZENTĂ... 71
RUGĂCIUNEA... 75
DUREREA CA BINECUVÂNTARE... 81
ECHILIBRUL... 87
SPERANŢA... 93
PUTEREA MINŢII... 99
MILA... 107
UNITATEA... 113
TIMPUL... 119
SMERENIA... 125
ADEVĂRUL/FRUMUSEŢEA... 131
PASIUNEA... 137
COMUNICAREA... 143
ÎNDRĂZNEALA/ACŢIUNEA... 149
IMAGINAŢIA... 155
NATURA... 161
IUBIREA ROMANTICĂ... 167
NONCONFORMISMUL... 173
VENERAŢIA NATURII... 179
JUDECATA... 187
ÎNCREDEREA ÎN SINE... 193
ENTUZIASMUL... 201
NEMURIREA... 207
PERFECŢIUNEA... 213
CENTRUL SUFLETULUI... 219
REGRETELE... 225
FRICA ŞI ASUMAREA RISCURILOR... 231
PERFECŢIUNEA FIZICĂ... 237
TINEREŢEA VEŞNICĂ... 243
BUNĂTATEA... 249
RÂSETUL... 255
VIZUALIZAREA... 263
FAMILIA ŞI CĂMINUL... 269
SOLITUDINEA... 275
MISTERUL... 281
MUNCA... 287
INSPIRAŢIA... 293
IUBIREA SUFLETULUI... 299
SINELE SUPERIOR... 307
INTIMITATEA... 313
IMAGINEA DE SINE... 317
SUFERINŢA... 323
ENERGIA IUBIRII... 329
INDIVIDUALITATEA... 335
INDEPENDENŢA... 343
APRECIEREA... 349
IERTAREA... 355
NON-VIOLENŢĂ... 361
COMPARAŢIA... 367
ACŢIUNEA/ FAPTA... 373
VENERAŢIA... 379
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0840 sec